Det största hotet

Förlossningen på Norra Älvsborgs Länssjukhus i Trollhättan har insett att pappor också finns.  Bra kunde man tro, men ack, ack icke. Istället  förlöjligar en läkare från Dalarna det som “vuxendagis“.  Malin Bergström bemöter på Brännpunkt, att Pappors föräldraskap kan inte utvecklas om de inte är nära sina barn”.  Självklart. Därför är en individuell föräldraförsäkring också viktig.

Alltså, det är något laddat med män och jämställdhet. Kvinnor och jämställdhet är inget märkvärdigt: det är ju kvinnornas fråga. Som de kan syssla med i sina kvinnoförbund. Kvinnofrågorna. Till skillnad från Mansfrågor, som ju inte finns. Eller är de skogen man inte ser för alla träd?

Kanske inbillar jag mig, men när rätten för män att vara jämställda, då blir det ett jäkla rabalder. Då är det “feministmaffian” och “genustramset” som är på krigsstigen. Jaja, låt kvinnorna få tro att de kan komma in på mäns domäner. Men nåde den man som tar klivet över till traditionella kvinnosysslor. Då gaddar mörkrets män ihop sig. Oavsett socioekonomiska bakgrunder är de rörande överens om att vakta genusgränsen. Gränsen mot att män ex ska få vara pappor.

Kanoner, missiler, jordbävningar, svininfluensa och tsunami. Vad är väl det mot hotet från jämställdhet på riktigt.

/Marita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.