Ju mer, desto mindre?

Sara Thiringer (mp) förklarar Sverigedemokraternas frånvaro i Vellinge kommunfullmäktige:  SD:s politik drivs nämligen redan av Moderaterna i kommunen. Hoppas att Sara tar plats i Göteborgs fullmäktige, hennes humanistiska syn på flyktingar gangar för ett bra samarbete för våra göteborgsfior. Sara lyfter frågan om den kulturella rasismen:

Lösningen är inte att låta färre komma hit, men att låta fler komma in i samhället på riktigt.

Vi borde för det första genast ta avstånd från Vellinges agerande och skriva på ett avtal med Migrationsverket för att ta emot fler ensamkommande flyktingbarn. Men vi måste också på allvar fråga oss om folket i de rika stadsdelarna stöter bort Göteborgs flyktingar för att de lever i utanförskap, eller om de lever i utanförskap för att de boende i dessa stadsdelar helt enkelt stöter bort dem. GP Debatt

Intressant men nedslående poäng. Rika Danderyd tar emot ensamkommande flyktingbarn. Men inget barn är placerat i den egna kommunen……….:

Ulrika Mikaelsson är flyktingsekreterare i Danderyd. Hon förklarar varför det inte finns familjehem i den egna kommunen:

–Det krävs att familjen har tid till läxläsning och skolbesök för att det ska fungera bra. De som bor i Danderyd har oftast inte den tiden. Vi använder oss av familjehem i grannkommuner, men också i Bålsta. SvD

Nu fungerar det bra för barnen i grannkommunerna. Men hur är det ställt, finns det ett orsaksamband mellan inkomst och solidaritet: Ju större ekonomiska möjligheter, desto mindre solidaritet..?

Vad tänker och känner de utsatta barn och ungdomar som just nu befinner sig på flyktingförläggningen i Vellinge? Barn som ser svenska poliser vars uppdrag är att hindra demonstrationer. För och emot och barnen sitter mitt i skottlinjen.  Barn som får veta att det anordnats stormöten för att slippa dem. Att kommunens ledare, att de som bestämmer inte vill ha dem.  Barn tyngda av trauman, som flyr från ett kaos till ett annat. Som behöver trygghet. Jag skäms.

– Marita –

No Comments

Ingvar Rydquist

20:09 Våra politiker och myndigheter tvingar nu på sina kristna medborgare en helt annan religion från Afrika och Mellan-Östern genom att kontinuerligt kapitulera för krav från muslimer. Jag tyckte att det var ett informativt program som TV 2 visade i vecka 50, med dokument utifrån och dokument inifrån samt existens, som visade en del av islamisterenas levnadsstil. Bra var det också, att både Mona Sahlin, och Lena Hjälm Vallin visades upp i samspråk med Mahmoud Aldebe innne i en moskè med slöjor på sig. Samt statminister Fredrik Reinfelldt på halall-slaktad middag tillammans med sina islamiska vänner. Jag tackar TV 2 som sänder sådana program, så att de kristna svenska medborgarna, som ser dessa program förstår vad det är för slags utomeuropeiskt folk, våra politiker i riksdagshuset, tvingar på oss i alla Sveriges kommuner!
De har gjort så de sista 35 åren. År 1985, då jag tillfälligt var hemma i Sverige på bresök, fick jag en chock. Då jag, som gammal gråsosse i TV, fick se dåvarande statminister Olof Palme, som välkomnar in 21 000 unga män från Mellan-Östern hit upp till Sverige. Chocken jag fick, har inte släppt ännu.
Jag hoppas bara att denna politiska korrekthet , snart har spelat ut sin roll. Islams religion och våran kristna, kan aldrig leva ifred tillsammans, se bara hur det är i Malmö? Två religionskrig har jag ofrivilligt upplevt i verkligheten , mellan kristna och islamer. Sist var nere i Biafra 1970.
Massinvandringen från islamska länder kan bara sluta på ett sätt. Islams territorium växer för varje år här i Sverige. Det enda, som kan stoppa dem, blir väpnat motstånd från den kristna befolkningen en realitet i framtiden? dölj

Reply
Ingvar Rydquist

Då man läser ur de svenska historieböckerna så har Sverige alltid haft sina hot inom närma avstånd, te:x Danmark, Tyskland o.s.v, under andra världskriget var det Tyskland och även Sovjetunionen. Att vi skulle känna hot, från andra sidan Medelelhavet eller Mellan-Östern kunde ju ingen normal svensk ha i sin tanke ens,
I dagens Sverige finns det flera tusentals kristna svenskar, som är på flykt i sitt egna land efter ett gott folkhem i ett tryggt bostadsområde, som inte liknar Rosengård, Gamlestan i Gbg, Rissne eller Fittja osv.
Men så det blev det. Och det bestämdes över våra huvuden, av en dåvarande Sverige fientligt sinnad statsminister år 1975. Det blev ju då bestämt att Sverige skall bli ett mångkulturellt land, och folk som är emot, blir genast kallade nazister, rassister eller främlingsfientliga och vem vill bli kallad det?
Nu är det, en helt annan okristen religion, som den svenska regeringen tvingar på sina kommuner runt om i Sveriges land. Jag, som kristen medborgare känner hur oron, ökar över detta, eftersom jag ofrivilligt har upplevt två religions krig på nära håll, mellan kristna och islamister, sist var i Biafra 1970.
Den kristna provinsen Biafra är utraderat på kartan numera.
Frågan är, skall det hända samma sak med vårat fosterland “Sverige” Vem vet???

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej Ingvar

Utradera kan man förutom ett land, också göra med människor. Som under 2:a världskriget. Skulle vi se en viss religion som ett större hot än någon annan, skulle vi vara livrädda för kristendomen:

“Adolf Hitler skriver i Mein Kampf uttryckligen att han anser att Martin Luther var en av världens stora män. Hitler använde ofta samma argument om judarna som lögnare i sina tal, när han skrek inför massorna om Judelügen och Judeschwindel. Samma argument användes av propagandaminister Goebbels. Historieforskare pekar på Martin Luthers propagandaskrift som en karta för Hitlers utrotningsprogram och som världens första antisemitiska verk.
…………..

Hitler uttalar sig dessutom mot ateismen och för kristendomen. 1933 säger han i Stuttgart:

Det är de kristna och inte ateisterna som sitter i styret i Tyskland och aldrig kommer jag att liera mig med partier som förstör kristendomen.
………….
Redan i sina allra tidigaste tal använde Hitler den kristna propagandan. Som “en kristen” inställde han sig “hos sin Herre och Frälsare som en krigare”. Här jämförde sig Hitler med Jesus, som Hitler ansåg varit Guds största krigare. I ett annat tal säger han att Jesus, som känt igen judarna för vad de var, offrades på korset just för judarna, att Romarriket störtades på grund av judarna och att samma katastrof hotade Tyskland.

Källa Humanisten.se

/Marita

Reply
Ingvar Rydquist

“Hejsan” Marita.

Tack för att Du svarade
Den största faran vi har nu här i Sverige. Är våran nuvarande politiker, som sitter i regeringen, och tvingar på oss en helt annan krigisk religion, som absolut inte passar in här uppe i Sveriges land. Det äventyrar inte bara oss i Sverige utan även på sikt hela Norden.
Sverige räknas ju ännu, som ett kristet land. Eller hur?
Första gången jag var i Libanon 1954, då var det ett kristet och civiliserat land, hur dant där är idag, vet jag inte. Men efter mångårig bombardemang, terror och elände, så vågar jag inte åka dit igen.
Enligt nyheter, så har islam tagit över herraväldet där.
Vad jag inte kan begripa är varför de inte stannar där. Varför skall de resa hit upp till Sverige ???
Med sin i mina ögon, kvinnofientliga religion, med barnäkteskap, och den barbariska halall-slakts- metoden, där djuret får gå omkring, halka omkull i sitt egna blod, medan en imam-gubbe står och välsignar köttet åt Mohammed eller Mekka, vad vet jag?
Ett vet jag och det är att djuret får lida oerhört i sin ångest, då snittet är gjort i halsen, “Usch” Hur kan de göra så mot djur? Och sedan skall väl deras sharialagar, också införas, med ett evigt bedjande åt Mekka, för att vi svenskar skall bli renade.
Provisen Biafra är inte utraderat, mera än på kartan det låg nere vid floden Niger deltat.
men däremot så är det kristna folket, säkert borta.
1970 landade jag med ett litet tvåmotorigt flygplan, på en grusväg i en liten by och där fick den engelske agenten och jag bevittna hur den islamiska militären, lärde den kristna befokningen, som inte dukat under av svält, visa dem åt vilket håll Mekka ligger.
Jag är själv uppvuxen med kristen lärdom, fick under min värnplikt 13 månader, lära mig att Sverige är mitt fosterland, vilket är min plikt att försvara, då främmande folk strömmar in över våra gränser. Frågan är. Hur skall man bära sig åt då våran “Sverige-fientliga” regering ger vika för islam.
Och vill att detta skall ske.
Ingvar

Reply
Ingvar Rydquist

Vad jag inte kan begripa är att många vill blanda in Hitler, och hans nazister, som fanns för 70 år sedan. Så fort man nämner att man är svensk och försvarar kung och fosterland.
Så fort man håller på det, så är det många, som vill blanda in den politiska verksamheten, som fanns nere i Tyskland, för 70 år sedan? Detta var ju en krigisk grupp, som anföll andra länder i Europa.
Så fort det gäller idrott och OS, så håller alla människor i Europa på sin nationalitet.
Men om man håller på sin nationalitet, då man är ute och reser eller bor här hemma, så är man nazist, det kan väl ingen undgå att se eller hur? Vad beror det på tro???
Italienarna håller på sitt land, portogiserna på Portugal, finländarna på Finland, tyskarna håller på Tyskland, det engelska folket håller på sitt England, Schweziarna på Schweiz, ungrarna håller på Ungern, och vi svenskar håller på vårat gamla fosterland Sverige, osv, osv.
För att man är nationellt sinnad, så är man väl ingen gammal nazist heller, fast många vill tolka det så.
Jag erkänner att jag är svensk, det står ju så i mitt pass, och är det någon, som vill veta mera, så erkänner jag också att jag har en kristen religion. Det är bara så!

Reply
Ingvar Rydquist

“Hejsan” Maita.

Vart blev Du av, jag går i väntans tider och väntar på en kommentar ifrån Dig och Ditt Hitler-gäng?
Med vänlig hälsning från
“Sverige-vännen” Ingvar

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej Ingvar

Här är jag. Fast något Hitlergäng har jag inte med mig. Vare sig då eller nu….:)

Det där med nazismen är helt logiskt eftersom Du (o andra med Dig) oroar Dig icke-kristna religioner. Kristenheten blir förhärligad när den inte alls är någon vän och schysst religion. Jo, religionen i sig. Men inte dess uttolkare och företrädare. Samma skit här som där. Då som nu.

/Marita

Reply
Ingvar Rydquist

“Hej” Marita

Jag är så pass gammal, så jag fick läsa kristendom i skolan, då jag växte upp, jag minns hur jobbigt det var och så skulle man lära sig en psalmvers utantill till nästa dag, osv, osv.
Sedan då man gått ut sista klassen, så skulle man fortsätta att gå och läsa, ett år till, en dag en dag varje vecka! Om hela köret igen, för att slutligen bli konfirmerad.
Först därefter, var man fri från pluggandet.
Dom tio budorden och förklaringarna till dem, var viktiga.

Har Du hört talas om, den stora demonstrationen, som var nere i Köln den 8:e, 9:e och 10:e maj detta året?
Där var 1000 kristna, som bildade front mot 15 000 muslimer uppblandat med vänsterpöbeln.
6 500 poliser, bildade mänsklig mur mellan de kristna och detta gäng.
Inte ett enda ord har nämnts om det i svensk press, såvida jag vet?
Nästa år bildas det troligtvis en mycket större demonstration nere i Antwerpen
Katoliker och protestanter enar sig och bildar kristen front mot islam.
Nu handlar det inte om politik, mellan nazister eller kommunister. Nej nu blir det antagligtvis religion. De kristna tycker att det har kommit in alldeles för mycket folk från Afrika och Mellan-Östern, som vill fortsätta bygga sina moskèer? I ett modernt kristet Europa.
Det var det, som kom bägaren att rinna över, nere i Köln.
Jag vill minnas att det var året 1632, som Gustav den andre Adolf stöp i Lytzen i ett religionskrig, som varade i 30 år.
Vänliga hälsningar från Ingvar.

Reply
Ingvar Rydquist

Det är ju bra att inte vi svenskar inte ser den stora faran, med denna muslimska invandring till Sverige, som protestanter och katoliker, nere i Europa ser det. Ty där nere har de en helt annan men mycket allvarlig syn på den, islamiska kulturen i ett modernt kristet Europa, än vad vi svenskar har?
Alla de sju politiska ledarna i riksdagshuset, Och deras etablissemang, med juournalister, redaktörer och myndigheter, är ju för för att Sverige skall bliva så mångkulturistikt, som tänkas kan, och varför inte med en islamisk imam, som statsminister i framtiden?
Visserligen var kommunalrådet Lars-Ingvar Ljungman, nere i Vellinge en man, som satte sig på tvären, för islamisk inflyttning, men efter att han fått en sträng tillättavisning av sin korrekte partiledare, även han moderat, samt invandraverket, så ändrade han på sina inhumaniska åsikter.
Så nu är det fritt fram, för muslimska ynglingar från Malmö, att flytta in till det gula vandrarhemmet i Vellinge. Ja även andra kommuner i Skåne tycker att det är bra Höör bl.a. De kristna svenska barnbarnen blir säkert glada de också! Då de kommer upp i medelårsåldern! Eller hur???

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej igen Ingvar
Jag har inga som helst problem med invandring: vi ska ha vår dörr öppen för människor som behöver.

Religiösa fundamentalister ser vi överallt i Europa, ex. abortförbud o förbud mot skilsmässa. Och nu snackar vi inte islam, utan Påven & Co
/Marita

Reply
Ingvar Rydquist

Det är roligt att breväxla med Dig Marita

Jag är säker på att Du bor på ett tryggt och exklusivt område eller kanske ute på landet, som ännu är skonat för den här mångkulturen,
Du bor säkert inte i Rinkeby, Bergsjön , Hammarkullen eller Rosengård i Malmö.
Sverige har väl inte varit så otryggt, med skolbränder våldtäktsöverfall, rån, bilbränder, som det är idag.
1973 – 74 studerade ja nere i Malmö 2 år, bodde i centrala stan vid Triangeln. Det var en sådan fin stad då, visst hände det att man var ute och festade till det då man var ledig en fredagskväll, men råkade aldrig ut för något obehag.
Siv Malmquists hemstad Landskrona, flyr svenska ungfamiljer nu ifrån, medan utlänningar flyttar in. Vad beror det på?
Jag, som gammal gråsosse, kommer ännu ihåg då Tage Erlander, var statsminister, han var inbjuden till nyheterna på TV i en intervju, det sista året, och svenska industrier sökte arbetskraft, från länderna i södra Europa.
Tage godkände att italienare, ungrare och österikare går bra.
Men då den korrekte reportern envetet frågade. Det finns ju en massa folk i Mellan-Östern, som också säkert vill komma upp till Sverige. Då vaknade Tage till och höjde rösten, då han sa. “Oh nej, nej för tusan” folk därifrån, skulle aldrig gå, och de passar absolut inte in här uppe Norden, med sin religion, som de har med sig.
Så här efteråt, så ser man att det var den Sverigefientlige efterföljaren Olof Palme, som öppnade Sveriges potar på vid gavel, för unga män från Libanon. Samt tog bort sossarnas goda, trygga folkhem och ställde till det, som Sverige är idag. Eller hur?
Jo så här på efterhand såg jag att Du nämnde påven Benediktus, tror jag att han heter.
Det rör sig nu om att katoliker och protestanter går sammans och förenar sig i en kristen religion och bildar front mot islam, nere i Europa. Fast ingen vill tala om det, utan här skall vara locket på därom i Sverige.
Och det är väl bra det. Eller hur???
Ingvar

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej igen Ingvar

Googla på “kronogården” och “Trollhättan” så ser Du var jag är uppväxt och där jag bott i mer än 20 år.

Hotet mot Sverige är rasisterna.

/Marita

Reply
Ingvar Rydquist

Jo Trollhättan har jag farit igenom, med både bil och fartyg, då jag seglade upp på grodhavet, under mitt yrkesliv, så känner jag en mycket duktig dragspelare, som bor i Trollhättan, han är en av mina favoriter, som har skrivit, ner flera låtar för dragspel.
Ingvar

Reply
Ingvar Rydquist

Ja Du Marita jag har läst om Kronogåden i Trollhättan, och det såg ju
gulligt ut att dom har blivit sams. Hur dant det var på Kronogården
innan det blev bestämt att Sverige 1975 att Sverige skulle bli ett
månkulruellt samhälle! Och där alla människor skall leva i fred och
harmoni med varandra,
vet jag inte?
I Europa finns det omkring 750 miljoner invånare nu, varav 50 miljoner
tillhör den islamiska religionen, resten av de 700 miljonerna består
av katoliker, protestanter, judisk och andra religioner.
Vad, som kom bägaren att rinna över nu i våras, jo det var då
borgmästaren i Köln, som är lika korrekt, som den svenska regeringen
inne i vårat riksdagshus är?
Hade lovat sina muslimska vänner att de skulle få bygga en moské 3,5 kilometer, från den stora berömda Kölnkatedralen i samma stad. Och denna moské skulle få ha, två minareter 55 m höga och 4 000 bedjande muslimer skulle kunna rymmas i denna moské samtidigt.
Protestanter och katoliker enade sig och bildade en kristen front mot
islam, som varade i tre dagar.
Jag har sett bilder och läst om denna demonstration, som bestod av 15000 muslimer uppblandad med vänsterpöbeln. 6 500 poliser, som bildade
mur mot 1000 kristna.
Nästa år så blir troligtvis en mycket större demonstration nere i Antwerpen.
De kristna anser att islam med sin religion, sina moskéer, halall,
kvinnosyn, och minareter är mycket opassande i ett modernt kristet
Europa, och de struntar i vad mörkerfolket i Brysselkonventionen än
säger!
Här i Sverige lever vi ju i en trygg tillvaro eftersom locket är
påsatt om vad, som händer nere i Europa. Och det känns ju skönt.
Eller hur???
Ingvar.

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej Ingvar
Du måste skoja – har kristna en bra kvinnosyn??? Nähä, så är det sannerligen inte. Minareter är lika passande/opassande som kyrkor.

Islam är inte farligare än kristendomen.
Marita

Reply
Ingvar Rydquist

“Hallå” Marita.
Vart tog Du vägen?
Jag går här i väntans tider nu igen och önskar på ett svar från Dig på mitt senaste inlägg.
Jag har läst om att det stora problemet, Ni hade på Kronogården i Trollhättan Det är ju skönt att det problemet har försvunnit nu. Så att Ni nu lever ifred och harmoni med varandra. Det känns ju skönt.
Men jag gjorde ett nytt inlägg, och vill så gärna ha ett svar på det.

I morse, så såg jag ett intressant program på TV1. UR. Det handlade om svenskrna och samerna sedan var det om skelett i Garderoben. Det fortsätter i morron bittida på UR.
Ingvar

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej Ingvar

Nu tar jag svarsemester ett tag. Bara så Du inte undrar om det är tyst. Länge.

Hälsar Marita

Reply
Ingvar Rydquist

Jag tycker att håret, som ramar in ett kvinnoansikte förskönar utseendet, på henne.
Vanliga kvinnor jorden runt vill ju se så vackra ut, som möjligt, efter vad jag kan förstå. Att de vill gå klädda i en oskön burka eller slöja, som döljer håret, är antaglitvis, för att någon mäktig ayatolla borta i Mellan-Östern eller nere i arabien, för tusentals år sedan, skrev in sådana lagar i koranboken, att kvinnan, skall se så ut, som en kåldolma eller en levande pingvin, nere vid sydpolen. För att inte fresta mannen.
Dessa lagar passar över huvud taget inte alls in uppe i ett modernt kristet Europa över huvud taget. Och att de själva går med på det, i sina egna hemländer i Mellan-Östern, är för mig förunderligt?

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej Ingvar
Är det där skon klämer: kvinnor ska inte bära burka för att behaga mannen med sitt utseende…………. Just därför vill “mäktig ayatolla borta i Mellan-Östern”att de ska bära burka. Ditt resonemang och den mäktig ayatollans är ju exakt detsamma.

/Marita

Reply
Ingvar Rydquist

Jasså Du har kommit i skrivtagen igen, men så roligt.
Ja det finns ju inga kvinnor i ett modernt ciliviserat land, med varken budistisk, hinduisk, kristet, eller katolsk religion, där kvinnorna frivilligt går klädda i burkor, utom detta mode hör bara hemma i de islamiska länderna, så vida jag vet.
Nu börjar det bli lika vanligt här uppe i Sverige, som det är nere i Egypten, men det är ju tack vare den enormt stora mass-invandring från Mellan-Östern och Afrika där burk och slöjmodet är inne för damer.
Burkmodet började så sakta träda i kraft i här uppe i Sverige 1975 då Olof Palme var statsminister, Tage Erlander, som var statminister innan, var kristen och höll på sin kristna religion.
Det var ju Olof Palme, som öppnade portarna på vid gavel, för folket som bodde i burk-länderna.
Jag har sett filmen, “Inte utan min dotter”. Skriven utav den amerikanska författarinnan Betty Mahmoody, hon gav en sannskildring hurdant det var att leva såsom kvinna i Iran, med burka, där ayatollan Komeiny regerade, men hon lyckades fly i snöstorm över bergen och kom till Turkiet,
Och därifrån köpte hon enkel flyg-biljett till Amerika, vill jag minnas, burkan gjorde hon sig av med, så fort hon kom hem. Jag tror inte att hon har den kvar!
Den filmen var mycket bra minns jag, medan hennes gubbe blev kvar i Therean, han var inte med på flyget till Amerika. Medan dottern var det.

Reply
Ingvar Rydquist

Konstigt är, att det finns inte någon, bland Feministerna i Västra Götaland, som kan lämna en komentar, eller är det ingen, som har läst eller sett sannfilmen, som kom ut 1990 och, som var så populär, av den amerikanska författarinnan. Betty Mahmoody “INTE UTAN MIN DOTTER”. Den gick ju för fullt i alla städer. Både här i Sverige och utomlands.
Och boken var också väldigt intressant och lättläst. vill jag vill minnas. Jag såg den nere i Melborne första gången, sedan när jag kom hem, så såg jag om filmen en gång till här i Sverige!

Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *