Ful- och finbidrag

Den här mandatperioden går till historien går som Sänkningarnas era. Sänka skatter för de som har, sänka ersättningar för de som inte har.  Bidrag är fult, tycker Alliansen. Men inte skattebidraget hushållsnära tjänster, som konserverar ojämställdhet i hemmet. Det är fint.  Jämställdhetsbonus och vårdnadsbidrag är också fint. Fulbidrag är a-kassa och sjukpenning. Märkligt eftersom det ju är försäkringar, som enskilda och företag betalar. Fast för många blir det nu bidrag. Det har regeringen sett till . Pensionärerna som behandlats som om de hade fulbidrag, efter ett liv i arbete och egen avsättning till pensionen, får till slut också en skattesänkning.  Ett par tior faktiskt. Men oj, den sänkningen bidde kortvarig. I mars minskar pensionen för många med ca 35o kr/månad GP………? Inte klokt!

Sänkningarna har skett med rasande fart. Men för papperslösa har man iiiiingen brådska. Då kan man simma lugnt.  Det handlar ju bara om De Andra…Röda Korset:

Det har nu gått mer än ett och ett halvt år sedan regeringen lovade att tillsätta en utredning för att kartlägga papperslösas rätt och tillgång till hälso- och sjukvård i Sverige. Än i dag har regeringspartierna inte kommit överens om direktiv för utredningen och ingen utredare har tillsatts. PM Röda Korset

Idag fredag testar läkarstudenter riksdagspolitikernas minne genom att utföra MMT:s (Mini Mental Tests). Sker på Mynttorget, Stockholm kl 18:00.  Blir garanterat ett intressant resultat.

– Marita –

2 Comments

Andreas 30år

Här pratar vi expressenkvalitet på inlagorna, orsakerna är extremt rationella och fullkomligt logiska.
Det som hände var att man inte sparade på marginalerna för att hantera en nedgång i ekonomin utan lät pensionerna öka i samma takt som ekonomin när det gick bra, då blir konsekvensen att den även sänks i samma takt som ekonomin när det går dåligt.

Att höja pensionerna nu för att kompensera är i praktiken att stjäla ifrån framtida generationer eftersom det är en och samma påse pengar som pensionerna idag och om 40år som skall betalas med.

Så vill F! bli tagna på allvar så bör man ta steget ifrån Nydemokrati parti och faktiskt underbygga det man säger. Det hela lyser moderat “sänkta skatter löser alla problem” eller vänster “bygg ut vällfärden så löses alla problem”. Är man normalfuntat så förstår man att det inte är så enkelt.

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej Andreas

Det är just det vi har: underbyggda argument. Ta ex. arbetslösheten som kostar lika mycket/mer att behålla som att ersätta med reguljära arbeten. Misshandeln av kvinnor i nära relationer kostar både pengar (ca 3 miljarder/år) och liv. Ett självmord är en stor tragedi för den enskilde och anhöriga. Och samhällsekonomiskt kostar 1 suicid 18,6 miljoner (samhällets totala kostnad är 74 miljarder/år) , ändå stängs fungerande behandlingshem, bidrag sänks till nationella hjälplinjer. Listan kan göras lång över samhällskostnader som minskas genom vidgad välfärd

/Marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.