För. Inte mot.

Vi i Sverige reagerar på den senaste opinionsmätningen med att det är bra att samla främlingsfientligheten i ett och samma parti.  Ett befriande perspektiv som Alliansen borde ta till sig, istället för att kämpa om titeln Mest Främlingsfientlig i Sverige.  Evigheter sedan Bengt Westerberg vägrade sitta i TV-soffan med Ny Demokrati. Numera Bengt vill mota SD genom en blocköverskridande regering.  Mmm, fältet är verkligen öppet valet 2010.

Ett bidrag i tävlingen Vi och De Andra, var den samhällsorienterande kursen som Nyamko Sabuni la fram till invandrare.  Kursen om svenska värden.  Sedan får Sverige kritik från FN:s råd för mänskliga rättigheter..öhh…Klockrent har politiska satiren Schmolitiken sammanfattat läget,  Alliansen vill ta över FN (läs hela inlägget, verkligen klargörande:):

Hassan Hamoudi, en av invandrarna som skrivit in sig på den samhällsorienterande kursen, är förvirrad över att tvingas lära sig svenska värderingar, om de anses vara brottsliga av FN.

“Att lära mig att hålla kvinnor från arbetsmarknaden och kanske ge dem en örfil då och då kunde jag gjort hemma i Irak. Likaså att förfölja etniska minoriteter och att diskriminera handikappade. Jag tycker att det är lite konstigt att tvinga oss gå i kurs för att bli mer svenska om FN fördömer den svenska modellen. Kunde vi inte gå i kurs för att bli mer norska? Kanske tillsammans med svenskarna?”

Exakt blinkandelila Dags att kämpa för mänskliga rättigheter. Inte mot.

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.