Fegt och taskigt

Vellinge gör en Sjöbo: mest rasistiska kommunen i Sverige. Nu verkar man vara riktigt desperat och letar efter alla tänkbara nödutgångar. Utvägar för att slippa ta hand om barn som med all säkerhet farit mycket, mycket illa.

– Det handlar om att sätta hälsa och säkerhet i första rummet, säger Nils-Ola Roth (m)  SvD

Nu handlar det inte om barnens säkerhet mot hot om våld, utan om mögel och brandsäkerhet. “Hälsa och säkerhet”. …Politikernas agerande i frågan om de ensamkommande flyktingbarnen gränsar till uppvigling. Om man verkligen var mån om hälsa och säkerhet, skulle man inte driva pöbeln framåt.  Ett drev som med all säkerhet resulterar i en faktisk hotbild. Och den faran består inte av mögelsporer……….

Lars-Ingvar Ljungman (m):

–  Vi vet att man av brandskyddsskäl inte får använda övervåningen för övernattning. Vår uppfattning är även att byggnaden inte är fräsch SvD

 “Fräsch”?! Men snälla nå´n. Om nu moderaterna i Vellinge är oroliga över att inte barnens boende ska vara tillräckligt tjusigt, kan man väl kontakta Roomservice.  Eller Äntligen Hemma.  Men det lär inte vara aktuellt.

Att det är fegt att vara taskig mot den som är mindre/yngre, trodde jag gällde även för kommunpolitiker. Här står en mobb av äldre män mot barn, mot ungdomar.  Äldre med goda inkomster, med välmående liv mot barn på flykt.  Inte klokt!

– Marita –

No Comments

kalle008

Det ska bli skoj att se Vellingeborna rösta 2010. Antingen de klarar sig undan Reepalus lömska trick eller inte. Och i fallet “inte” blir det SÄRSKILT roligt för S i Vellinge.

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej Kalle
“Reepalus lömska trick” ? Att hjälpa barn på flykt, är det ett trick eller vad menar Du?
/Marita

Reply
Otto Von Bathurst

Alla ska behandlas lika. Ett generalfel från båda sidor i frågan. Jag är för fri invandring, men jag är emot alla former av kränkande klassificeringar såsom “flyktingar” “flyktingbarn” “de facto flyktingar”etc. Vi är alla människor och ska behandlas lika. Ingen bättre än någon annan. Jag är också emot alla former av ekonomiska bidrag. Bidrag är och förblir en kränkning och ett mord på all form av respekt. Det ligger i ordets innebörd och tillämpning. Ingen som blir tillskyfflad ett bidrag kan någonsin känna personlig stolthet och få respekt av den som försörjer en. Hela upplägget är galet från första början. Man undrar ju stilla vad politikerna tänkte? Otroligt korkat faktiskt.

Öppna upp gränserna. Ta bort gränserna tom! Alla som kan och vill bo i Sverige ska få göra det! Fri invandring, utvandring och ekonomisk och intellektuell frihet. Sverige skulle på en sekund bli en intellektuell och ekonomisk stormakt från att vara en parentes i världshistorien. Om man slopade bidragen skulle inkomstskatterna kunna slopas och endast omsättningsskatt behövas och hela landet skulle bli västvärldens mest konkurrenskraftiga. Naturligtvis skulle det i första ledet uppstå problem när 1,5 miljoner personer skulle vara tvungna att försörja sig själva, men det skulle dock skapa fantastiska möjligheter för alla att självförverkliga sig själva istället för att driva runt i ett vakuum. Sverige har alla möjligheter att bli ett paradis.

Reply
Otto Von Bathurst

Varför köper/hyr sig inte invandrarna en bostad och ordnar med jobb innan de flyttar till ett annat land? Det ingår väl i de allmänna förberedelserna innan man flyttar.

När jag fick ett jobb erbjudande från Polen och slutligen beslöt att ta jobbet i Warszawa så köpte jag en lägenhet, och medan den renoverades så hyrde jag en annan. Det blev dessutom en fördelaktig affär och en mkt angenäm vistelse. Vill påpeka att ingen i Polen hjälpte mig var i sig ekonomiskt eller logistiskt utan jag har alltid klarat mig själv. Ingen krävde att jag skulle lära mig polska utan det lärde jag mig innan jag åkte dit. Tog en intensivkurs och efter ett par månader talade jag språket klanderfritt. Det var upplyftande att kunna kommunicera med lokalbefolkningen på deras eget idiom. Kan rekommenderas för alla invandrare.

Naturligtvis kan man ju inte direkt jämföra mig med en person som bott i en grotta hela sitt liv utan en enda bok på 50 mils omkrets, men att ta sig till Sverige från den primitiva grottan vittnar om en initiativförmåga som måste omvårdas och uppmuntras. Dom sk “flyktingarna” ÄR INTE värdelösa. De måste sättas i arbete och uppmuntras från första sekund de passerar gränsen så att de inte förlorar sitt självförtroende och glider in i ett bidragsvakuum utan mål och utan mening.

Reply
vadeva

Oj, vilka försigkomna barn, först lyckas de komma i onåd i hemlandet pga sin politiska verksamhet och sedan ensamma ta sig till Sverige. Om man dock är det minsta konspiratoriskt lagd kan man ana följande scenario: man ser til att dessa “ensamma” barn hamnar i t.ex. Sverige, sedan när de väl har fått uppehållstillstånd kan resten av tjocka släkten komma hit. Anhöriginvandring kallas det visst. Jag förstår att kommunerna tvekar: man tar emot ett barn och vips har man fått en hel by på halsen.

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej Vadeva
Har hört den förut. Om “man var minsta konspiratorisk” lät det då också. Det handlade om svårt sjuka flyktingbarn som fejkade och åt chips nattetid. Kränkande struntprat.

Om man inte alls är konspiratorisk handlar det om rasism, ingenting annat.

/Marita

Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *