Ellinge Vellinge..som inte kan räkna till..

En räkneramsa gör sig påmind i tider som dessa: “Ellinge Vellinge…här ska du få ditt elaka troll för att du inte kan räkna till tolv”. För räkna rätt vill man inte alls i Vellinge. Åtminstone inte om man är moderat kommunpolitiker. När Sydsvenskan visar att en majoritet Vellingebor inte alls är emot barnen på flykt, ifrågasätts undersökningen av moderaten Nils-Ola Roth:

– Jag efterlyser mer teknisk bakgrund till hur den har gjorts. Det finns ingen teknisk redovisning för hur urvalet ser ut, säger han till SvD.se. Och det är fler frågor jag vill se redovisas. SvD

pinsamt. Vill Nils-Ola att kommuninnevånarna ska framstå som mer främlingsfientliga än vad de är? Det handlar förstås om att rädda eget skinn, att kommunens politiker som sa sig företräda hela kommunen, inte ska skämmas.

Att Lars-Ingvar Ljungman ska leda flyktingarbetet i Skåne är också pinsamt. Pinsamt och korkat. Krävs det ingen kompetens när det gäller flyktingfrågan? Eller räknas tvärtom främlingsfientlighet i allmänhet och mot barn i synnerhet som en god grund för att fixa jobbet?

Tydliga paralleller kan dras med Vellinge och kränkningen av de apatiska barnen, som Mikael Van Reis skriver om i Göteborgs-Posten:

Barn betraktas som oskulden i vårt samhälle, men hur oskyldiga de än är var de nu skyldiga genom att vara barn till främmande föräldrar. En tjänsteman talade lättsinnigt om slutgiltig lösning, en annan firade en lyckad deportation. Sondmatning reducerade dem från individer till just “naket liv” som staten kunde juridiskt exkludera. De var homo sacer i det göranperssonska kungariket Sverige. Bitarna faller på plats. Nu ända ner till Vellinge kommun.

När upphör kriget mot barnen?

– Marita –

No Comments

vmm

I undersökningen där 500 svarade på frågan i Vellinge var det tydligen 637 stycken som inte svarade. Ganska högt bortfall, så det är faktiskt lite oklart vad undersökningen visar.

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej VMM
Ja, bortfallet är högt, men det är värt att notera att de 637 inte visste frågan innan intervjun började. Och ser man till undersökningspopulationens storlek, kan den jämföras med ex. Sifos opinionsmätning för oktober 2009, där 1907 personer tillfrågades och därmed representerade hela svenska väljarkåren.
/Marita

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej mrperfect72
Javisst, det gäller för alla undersökningar. Inget unikt för intervjuerna i Vellinge.
/Marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.