Blanda inte in oss i “oss”

Undrar hur livet skulle vara i SD-land. SD som kivas med KD om att vara verklighetens folk verkliga företrädare. Sydsvenskan .  Fast…. de har ju mer som förenar, än som skiljer. Som desperat kärnfamiljskramning, genuspedagogikskräck, allmän hbt-fobi. Och besattheten av den fria viljan förstås. Fria viljan att bibehålla konserverande traditioner. Som mamma hemma och pappa borta. Inte frihet och rättighet att leva bortom fördomar och inskränkthet. Om nu någon trodde det.

Sd som flirtar åt höger och vänster, som “kan samarbeta med alla partier”. “Alla” är dock aldrig Fi. Aldrig någonsin. Jimmie Åkesson som säger

– Vi Sverigedemokrater liksom verklighetens folk tycker att invandrare som kommer hit ska anpassa sig till oss. SvD

Vilka “oss”? Anpassa sig till vadå och till vem? Vi är nog väldigt många som inte alls vill vara “oss” med Jimmie & Co.  Tänker på rasismen på vårdboendet i Uppsala  DN .  Personal som får sparken för att vägrat accepterat rasistiska påhopp mot en kollega – är det anpassning till “oss”? Eller finns det ens vårdpersonal med annat etniskt ursprung än “svenskt” (vad det nu är?) i SD-land.

Men vi vet tyvärr redan hur det är i SD-land. Vi bor där.  Läste ikväll de 2 första kapitlen i De Apatiska av Gellert Tamas. Sedan grumlades texten av tårar av ilska och sorg. Kriget mot “de andra”, flyktingbarnen iscensattes av en socialdemokratisk regering med isande tystnad från borgerlig opposition, ackompanjerat av SD:s viskningar i kulisserna.  Nu konstateras att man behöver klarare riktlinjer i vården av apatiska flyktingbarn. GP. Att barnen inte alls var drogade DN.  Nähää……

Var är rannsakningen? Ursäkterna? Skadestånden? Eller håller tysnaden i sig tills nästa “skandal”, nästa fejkade scoop är under uppsegling.  Tills nästa grupp pekas ut som parasiter och lögnare.  Vi kan vara där fortare än vi anar. I SD-land.

– Marita –

No Comments

Il Padre

Svenska politiker i den Europeiska Unionen är garanterat lika fega att våga agera utifrån verkligheten som våra riksdagspolitiker. Politisk korrekthet har styrt, locken har lagts på och det är just pga detta som SD fått kommunal framgång och kommer att få det i kommande riksdagsval. SD är naturligtvis inget fullvärdigt riksdagsparti ännu, men rätt använda kommer deras betydelse få tungans band att lossna hos alla partier i riksdagen, men det lär bli full fight mellan de nu existerande partierna att hitta på den bästa ursäkten att frångå de löften och försäkringar om att vägra samarbete som ges nu… I mogen ålder konstaterar jag att det är svårt att se någon enda politiker som sanningssägare!

Reply
Nicklas Eriksson

Mycket bra skrivet. Direkt när DN publicerade rapporten om att apatin inte var en bluff eller resultat av några droger var det en liten brunråtta framme och gapade på kommentarsplats om att GHB minsann snabbt gick ur kroppen så fort att det inte gick att spåra!

Brunråttan är ett skadedjur.

Reply
Lina Holmquist

“Fria viljan att bibehålla konserverande traditioner.”

Vad är det med rädslan för att behålla något som är gott? Jag kan fullständigt hålla med om att samhället och alla vi individer har många områden och punkter där vi behöver utvecklas. Men precis som man inte kan generalisera hur som helst över folkgrupper osv, kan det kanske vara klokt att våga ha is i magen och se att det, förutom alla de områden vi måste utveckla, kan finnas idéer och värderingar som gör oss kontinuerligt gott att behålla.

Om vi är SÅ rädda att kallas inskränkta att vi på alla punkter dissar det som var, för att sträcka oss mot det nya – oavsett om det nya är mer eller mindre gott än det gamla – har vi en oändlig jakt framför oss. En jakt som kommer att påverka våra sinnen mot konstant och fullkomlig missnöjdhet med världen, varandra och oss själva.

Att våga se över behoven av förnyelse och utveckling är sunt. Att ta tag i och arbeta för dem är starkt. Men om vi inte bejakar och behåller det goda också, förlorar vi lika mycket baktill som vi vinner framtill.

Ha en skön helg nu! 🙂

Ps. Jag inser att det här inlägget egentligen inte hanterar huvudfrågan, men tänker att vi nog alla kan må bra av en filosofisk paus mitt i tyckarhetsen 😉

Reply
Lilla O

Jag vill definitivt inte räknas till “oss” eller heller “folk” i debatten. Om detta är det nya Sverige skulle jag gärna vilja ha det gamla tillbaka tack. När det gäller frågan om de apatiska barnen blir jag mörkrädd över de teorier som figurerar. Vad är det egentligen som är så hotfullt med sjuka ungar?

Reply
Anders

Till Il Padre. Konstigt att du förespråkar ett parti, SD, när du så uppenbart “vet” att de inte är några sanningssägare.
SD är ett gäng hyccklare:
Har dömda kriminella högt upp i leden, och vill “aggera kraftfullt mot kriminella”.
Styrelsen vet uppenbart inte hur man hanterar journalister, eller att hota dem är olagligt, men de ser på medan andra styrelsemedlemmar utför dess smutsiga “arbete” och undanröjer journalistens material.
SD skriker om censur när Aftonbladet refuserar deras annonser (det är skillnad på censur och refusering), medans de inte ens kommenterar när vänsterpartier refuseras att pubucera annonser i deras tidning.
Nej, det är inte synd om SD. De behandlas av övriga partier som de förtjänar, inom lagens råmärken.

Reply
bloggare på icedaniel.se

Ja, det är väl viktigt att anpassa sig.Har du varit ute och rest så har du nogt märkt att de människorna i de länder vill att du ska anpassa dig till omständigheterna i de länderna. Eller du kanske skiter i det ?

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.