Apatiska barn – en (S)kamfläck

Lyssnade på Medierna och marken började gunga. Hur kunde man göra så mot våra minsta? Det handlar förstås om de apatiska flyktingbarnen. Barn som fejkade. Föräldrar som förgiftade. Sas det. Myter och lögner planterade av myndighetspersoner och politiker. Och media föll i trans och spred hektiskt vidare dyngan ut till allmänheten. Media, med Svenska Dagbladet som fanbärare.

Svenska Dagbladet som gör det lite enklare att stiga upp varje morgon. Som tålmodigt väntar kvar i brevinkastet medan jag sätter på kaffet. Svenska Dagbladet tutade och körde över dessa barn. Körde över i 200 km/h, backade och körde över igen.  Idag skriver redaktionschefen att kritiken mot SvD är befogad. Inte med några braskande rubriker, utan i en blogg. De stora rubrikerna fick istället de fuskande barnen.

SvD var förstås inte ensamma. P4 Radio Väst rapporterade och namngav en romsk flicka och hennes familj. Att hon utsatts för en gruppvåldtäkt var det ingen som tog upp. Istället var det viktigt att familjen ägde en bil – det brukar nämligen inte romer göra….???

Gellert Tamas är en sann hjälte. Gellert som aldrig svek de apatiska barnen. Som ifrågasatte, granskade och aldrig gav upp. Som stod upp för sanningen när socialdemokratiska migrationsministern Barbro Holmgren och Migrationsverket i gemensam attack försökte (och lyckades), svärta ned ett oerhört lidande med anklagelse om fejk. Om vanvård. Om lögner.

Var är socialdemokraterna? När kommer ursäkten? Ett förlåt räcker inte långt, men det är en början. Kriget mot de apatiska barnen är ett regelrätt skamgrepp. En svart, ful fläck i vår blågula svenska historia. Eller är det den morrande rasismen som blottat sitt fula tryne: Det handlade ju bara om flyktingar. Och barn tillråga på allt som inte kunde försvara sig, de var ju inte ens vid medvetande. Vem bryr sig? Inte rassarna som myser ihop i kommentarsfältet på Newsmill iaf . Som vanligt.

Beställde Gellerts De apatiska : om makt, myter och manipulation, på Bokus .  Hoppas att den dröjer. Förutsätter nämligen att den är restad eftersom samtliga politiker och tjänstemän i detta avlånga land bör ha köpt boken. Och då väntar jag gärna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

– Marita –

Artiklar om de apatiska flyktingbarnen. Överst SvD:s falsarie, eller vad sägs om den “ryska resebyrån”? Som en spionroman, med den farlige ryssen som lockande ingrediens.

Larm om vanvård av apatiska barn SvD 051122

Vanvården granskas av länsstyrelsen SvD 051123

Rysk resebyrå lär ut apatibluff SvD 051124

Apatisk epidemi obegriplig SvD Opinion 051213

Apatiska barn ofta inte sjuka SvD 051216 

Läkarna splittrade SvD 051216

Gellert Tamas artiklar i DN:

Bakgrund – de apatiska barnen

Det fula spelet om de apatiska barnen

Regeringen svek de apatiska barnen

Inga förklaringar

 Och material som insinuerar medveten förgiftning etc:

Asylsökande barn med uppgivenhetssymtom – kunskapsöversikt och kartläggning Uppdaterad version Rapport 2005:2 från den nationella samordnaren för barn i asylprocessen med  Nader Ahmadi. Som sakkunniga har … Marie Hessle.

“Snart finns inga apatiska flyktingbarn i landet” DN Opinion 060502 Nader Ahmadi Docent vid Stockholms universitet och Högskolan i Gävle Marie Hessle
Nationell samordnare

No Comments

Fior i Västra Götaland

“Svenskt fenomen” – inte alls. Dock verkar det vara ett svenskt fenomen att förneka att apatiska barn finns.
/Marita

Reply
zphinx

Oj titta, en arg batikhäx som inte vill köpa att hon faktiskt hade fel om flyktingbarnen.

Kom med lite faktisk empiri till svars emot SvD’ artiklar istället för att vråla rasist som den värsta avgrundsvänstern.

Reply
Jörgen

Jay varför tror du apatiska flyktingbarn enbart är ett Svenskt “fenomen”?
Det stämmer förstås inte.

“Syndromet har inte endast observerats i Europa utan även i Nordamerika och Australien”

http://www.lakartidningen.se/engine.php?articleId=3519

“En rapport från Australiens kommission för mänskliga rättigheter konstaterar att asylsökande barn ofta slutar äta, blir stumma och stannar i utvecklingen.

Zachary Steele, professor i barnpsykiatri vid universitetet i Nya Sydwales, uppskattar att hundratals barn har dessa symtom när jag intervjuar honom i SVT:s Aktuellt (2/6 -05).”

http://www.dn.se/kultur-noje/apati-overallt-1.631258

“Apatiske asylbørn er ikke kun et svensk fænomen. De børn ses også på asylcentre herhjemme. Det siger cheflæge i Dansk Røde Kors’ asylafdeling, Ebbe Munk-Andersen, lørdag til Ritzau, efter at det svenske nyhedsbureau TT tidligere på ugen skrev, at nogle asylsøgende børn i Sverige rammes af total apati.”

http://www.vftp.dk/produkter/information_om_transkulturel_psykiatri/documents/januar2005.pdf

Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *