Vinstutdelning

Fi ger vinstutdelning. Torra aktieutdelningar och bonusregn kan dra något gammalt över sig – här gäller det livet. Så är det. Inget ljug. Ingen överdrift. Just plain fact. Idag skriver Svensk Kvinnolobby, Svenska UNIFEM-kommittén och Män för Jämställdhet att män också vinner på jämställdhet:

Det är till stor del de stereotypa könsrollerna som gör att män i högre grad mister kontakten med sina barn vid skilsmässor, står för majoriteten av våldsbrott och brott i allmänhet, råkar ut för olyckor och kanske också lever kortare. Jämställdhet skulle hjälpa den enskilde mannen att ändra på vad det innebär att vara man, och bidra till att bryta ner en maskuliniserad våldskultur. AB

Vilka andra partier bry sig med destruktiva könsroller i allmänhet och mansrollen i synnerhet. No one.  Hmm, men det ringer en kocka och rätta mig om jag har fel, tror att Miljöpartiet snuddat vid frågan?  Men med Rödgrönt framtida styre, står inte könsroller högt i kurs kan tänkas.

Och, ja kampanjen för att feminister har bättre sex är inte heller något påhitt. Behöver man ju inte någon studie för att förstå, egentligen. Sex kan man ha överallt, som i en bostad t.ex. Om man nu har någon. Det självklara i tillgång till bostäder, bostäder som funkar och bostäder som man har råd med, skriver Erika från Fi på Sourze. Läs och rösta!

– Marita  –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.