Vill Tolgfors m.fl sätta värnpliktsvägrande män i fängelse?

Händer att man begriper just ingenting av en debatt.  Kanske är det solklart för det stora flertalet, men jag fattar inte kontentan av Newsmillinlägget av Tolgfors m.fl, Vill Sahlin sätta värnpliktsvägrande kvinnor i fängelse?

Där får man veta att värnplikten är en just en plikt och att vägran kan ge fängelse. Mona Sahlin vill att kvinnor omfattas av värnplikten, vilket gör att debattörerna frågar om Mona vill se kvinnor i fängelse. Öhhhh??? Om nu S vill ha en könsneutral värnplikt, så ja, då blir det konsekvensen.  Men jisses, själva problemet är att vi har en värnplikt, där vägran till militarism bestraffas (borde belönas). Problemet är inte om den görs könsneutral: fängelse är väl inte mer angenämt för värnpliktsvägrande män?

Ännu en gång lyckas man med konststycket att tränga ihop sig i en tankebox som stänger ute allt nytänk. Som bollar gamla, invanda lagar och förordningar fram och tillbaka.  Samma tugg och intet nytt under solen.

Nä, skrota våldsplikten och inför samhällstjänst:

Fi ska verka för att den allmänna värnplikten avskaffas. Istället ska allmän samhällstjänst införas. Samhällstjänsten utövas under ett år och gäller alla mellan 18 och 25 år (kriterium: kommunal rösträtt) i både traditionellt mansdominerade och kvinnodominerade verksamheter till exempel katastrofhjälp, vård och omsorg, värnplikt, miljövård. Fi

Om nu Mona Sahlin anklagas för att vilja skicka kvinnor i fängelse, borde väl logiken leda till att Tolgfors m.fl. vill kasta män i fängelse?

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.