Vidrig och tröttsam könsfixering

Att vara människa i Sverige är att vara man eller kvinna.  Helst man. Är vi sedan födda i fel kropp, är inte staten nådig: då utdelas det livslånga straffet sterilisering. Punkt.  Som människa kan vi vara icke-heterosexuella. Men helst inte.

Eric Rosén och Martina Jerminder (läsvärda!) skräder inte orden angående Magnus Birros krönika i Dagen, 18 januari.  De är inte ensamma i sin upprördhet, även om jag mest blir trött:

Gud är inte en lesbisk kvinna som lagar mat i himlen. Gud är inte en bög i läderbyxor. Gud är en dömande Gud. Han är en mullrande kraft. Magnus Birro, Dagen

Men… tänk om. Tänk om Magnus Birro är något på spåren….? Något som ingen annan i hela mänsklighetens historia känt till, nämligen vem Gud är.  En insikt som får Nobelprisets storhet att krympa till en nanopartikel. Men …tänk om. Tänk om Gud istället en homosexuell man som lagar mat i himlen. Eller en lesbisk kvinna i läderbrallor. How knows. Kanske är Gud inte lika fixerad av vad vi har mellan benen och vår sexualitet, som en å annan politiker (eller wannabe dito).  Kanske hen inte bryr sig alls, utan har viktigare saker att fundera över. Som kärlek till din nästa. Som mänskliga rättigheter. Som t.e.x att själv få bestämma om man kan och vill skaffa barn.

Uppropet mot tvångssterilisering når strax 50 000 protester, skriv under du också (klicka på bilden).  Hela världen protesterar och förundras över hur Världens-mest-jämlika-land anno 2012, har en medeltida syn på människan.

Pinsamt och ovärdigt.  Pinsamt att ett ynka parti, Kristdemokraterna  (självklart även Sverigedemokraterna)  håller en folkvald majoritet som gisslan.

På lördag demonstrerar Göteborg. Fi Göteborg samlas och går tillsammans:

Vi möts upp vid fontänen i Brunnsparken kl 12.50 och går sedan i samlad tropp till Gustav Adolfs torg där demonstrationen avgår kl 13.

Demonstrationen är politiskt obunden och organiseras av följande: http://www.facebook.com/events/100443073412046/

/Marita

Birro kallad homofob – går till motangrepp

Nana Håkansson om den svenska tvångssteriliseringen av könsbytare.

No Comments

Staffan Wadström

Markus Birro har tre egenskaper som man redan var och en kan utlösa alla dessa vettlösa kommentarer – han är kristen, heterosexuell och man. Hur någon, som denna (läsvärda?) ledarskribent i Skånskan kan vräka ur sig så mycket hat, fördomar och personlig aggressivitet – ja, det gör mig förundrad. Birro beskrivs som ilsken, rädd, fördomsfull, , ja, rent av sinnesförvirrad. Ja, snacka om att kasta sten i glashus. Och vari ligger denna “vidriga och tröttsamma könsfixering”. Tror man hittar den mer hos feminster än hos Birro.

Reply
Fi Västra Götaland

Hej Staffan
Marcus Birros homofobi är tröttsam. Tvångssterliseringen är vidrig. Två vitt skilda olika uttryck av av samma fenomen: könsnormeringen för vad som är rätt. Vad som är att vara människa och alltså även vad som är Gud.
/Marita

Hej Skvitt
Kunde lika gärna vara vilken grupp som helst, som också kommentarerna från hela världen visar. Som pekar på naziassociationer. Statementet är att transsexuella är olämpliga som biologiska föräldrar. Punkt.
/Marita

Hej Daniel
Javisst är den en sprillans ny upptäckt. Om Marcus Birro faktiskt vet vem Gud är. En mullrande Gud, en heterosexuell man som svenska folket behöver. Vad tycker Gud om religionen?
/Marita

Reply
Daniel

Birros nya upptäckt!? Det är inte någon hemlighet vem Gud är. Den som läst Bibeln vet att Gud uppenbarat sig för oss i Jesus. Vill de lära känna Gud – lär känna Jesus.

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.