Vidgad Välfärd

Regeringen satsar på arbetslösa kan översättas med mer pluring till arbetslöshetssektorn.  En sektor som omsätter ofantliga summor för att underhålla arbetslösheten.  Fler praktikplatser i vårbudgeten betyder att arbetslösa fortsätter jakten på jobben som inte finns.  Med skillnaden att nu får de jobba för 65 % a-kasseersättning.
Östros är kritisk till åtgärder för arbetslösa . Håhåjaja, Östros som representerar ett parti som gnällt över kvinnospecialaren deltidsbegränsningen och nu vill behålla densamma med smärre justering. Lappa och laga tillfälligt. Intet nytt under solen utan samma gamla arbetsmarknadspolitik. Då röd, nu blå.

Så kom äntligen en stund välbehövlig i paus den etablerade politikens knarriga ekorrhjul.  En paus är just vad det betyder, för det handlar om tid, om ett vidgat välfärdsbegrepp .  Lyssna på P1:s OBS via länken, det här är visioner fjärran från fixeringen att ingenting går att förändra. Att det vi har är bra, oavsett hur ojämställt det är.  Jämför perspektivet som Gudrun lyfter fram, med den politik som kommer från såväl vänster som höger.  Vilken skillnad att inte göra skillnad.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

BTW: Gudrun Schyman besöker Västra Götaland på torsdag och fredag, häng på då.

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.