Vem styr Sverige?

Hur kan regeringen svara Eu-domstolen i fallet Ganna om inte hela regeringen är med på noterna? Om inte ens samtliga regeringspartier är informerade?

– Det var tur att Aftonbladet lade ut dokumentet på nätet, annars hade jag aldrig sett det, säger KD:s migrationspolitiske talesperson Emma Henriksson.  AB

Alltså ett regeringsparti som måste söka sin information hos tabloider på nätet.

Vi har inget “ministerstyre” och det är “inte statsministern som bestämmer”, säger Reinfeldt när han inte vill svara på frågor om familjen som polishämtades i Ånge.   Ursäkten ministerstyre som alltid poppar upp när det osar hett. Som i sjukförsäkringsdebatten och vid utvisningsfall.

Yttrandet till eu-domstolen är framtaget av tjänstemän vid UD.  Kristdemokraterna är akterseglade.  Reinfeldt smyger undan frågorna från barnen i  Ånge.  Ansvarige minister Billström har öht inte tid att svara.

Vem styr Sverige?

/Marita

No Comments

Fi Västra Götaland

Hej bograhn
Media uppmärksammar toppen på isberget, det finns betydligt fler som utvisas trots att de är i behov av skydd. Om inte media uppmärksammat ex Ganna-fallet, skulle vare sig du eller jag veta att man slänger ut en dement åldring.
/Marita

Reply
Mats

Att familjen utvisas är för att dom saknar flyktingstatus och då är det ok. Sedan att dom stannat länge i Sverige är heller inte ett giltigt skäl. I veckan skedde en annan utvisning. Det var den sk “Alexandramannen” som utvisades till Irak, Bagdad. Han har varit i Sverige i 12 år. De senaste 5 åren har han suttit i fängelse för flera våldtäkter mot tjejer över och under 18 år. Sammanlagt tror jag att han är fälld för över 50 försök.- och övergrepp. En notorisk sexbrottsling. Det kanske är synd om honom med. Hur ska det gå för honom i Bagdad. Han kan säkert råka riktigt illa ut där nere om han försätter med det och dom som gör sånt här brukar vara återfallsförbrytare. i 12 år har han varit i Sverige men det hjälper inte, men jag har dock inte hört en enda protest får flyktingförespråkare att han ska få stanna. Inga demostrationer för hans skull. Skulle vara intressant att höra någons synpunkt om detta fall.

Reply
Fi Västra Götaland

Hej Mats
Hade “Alexandramannen” varit i behov av skydd, hade han inte utvisats, trots brott. Men det vet vi egentligen inte, för du har helt rätt: här är det ingen som reagerar och undersöker ev felaktig utvisning. Av samma skäl som ingen kommer att bry sig om/när serievåldtäktsmannen i Örebro, Hagamannen eller seriemördaren i Malmö, döms till långa straff. De allra flesta ställer sig på offrens sida.
/Marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.