Varför just 3 moderater på 1 vecka?

Är det rena tillfälligheter att just 3 moderater stängts av från sina uppdrag den senaste veckan: 2 ungmoderater från Skellefteå och 1 kommunpolitiker i Mölndal? Muf:arna gjorde Hitlerhälsning framför en tysklandsflagga och åtal är väckt mot den ena för hets mot folkgrupp, som dock inte verkade angelägen om att ta en diskussion i “hortinget” :

Mölndalsmoderaten i en FB-diskussion om feminister, som han ansåg skulle “skjutas av”:

”Shit! Vilka jävla miffon! /… / Sen har du 2 bittra lebbon som säkert knappt känner en man som uttalar sig. ’suck’. Låter ungefär som samma syn som en taliban har om kvinnor fast tvärtom. Skjut av dem! För deras egen skull menar jag” GP

Så varför just Moderaterna? Antingen agerar M särdeles bestämt och stänger av medlemmar och folkvalda som uppträder oerhört kränkande. Eller är det grava problem med värdegrunden i partiet?  Antingen eller. Eller både och?

När det gäller Nicolas från Mölndal, är jag säker på att han är varmt välkommen att ta vagnen till Fi Gbg.  För att ta en fika eller två och ställa alla frågor han nog behöver få svar på. Det är ju trots allt “bara” mänskliga rättigheter feminister jobbar med.  Inte konstigare än så.

Edit: 24/11: Fördomsprogram  :varför tar inte partier (och företag) ansvar för medlemmar/anställda som kränker. Och hjälper dem istället för stjälper?

/Marita

Får lämna Muf efter Hitlerhälsning     Radiointervju med Andreas Löwenhök Muf Skellefteå

No Comments

Fi Västra Götaland

Hej bograhn
Om du känner oro över patriarkatets fall, så är den befogad. Men inte gm ersättning av matriarkat. Jämställdhet var ordet för framtiden.-
/Marita

Reply
bograhn

Jämställdhet ligger inte på feministers agenda.
Det är bara löjligt att påstå nåt annat.
Jag ser bara på hur tex FI agerar.
Er styrelse är bara ett ex på motsatsen med
en stor majoritet kvinnor.

Reply
Fi Västra Götaland

Hej igen bograhn
Med risk för att vara besserwisser, så vet jag nog mer om vår agenda än vad Du gör. Man är förbaskat trött på ojämställdheten, oavsett varthän den dyker upp: pappor ses inte som föräldrar, kvinnor ska ha lägre löner osv osv. Att ersätta den med samma skeva förhållanden, fast vice versa, är absurt.

Styrelsen representerar ganska väl förhållandet kvinnor – män i partiet. Hade vi varit ett börsnoterat företag, eller en offentligt bolag, hade det varit självklart med en styrelse på 40/60. Vi har 3 talespersoner, varav 1 man, alltså en överrepresentation av män i förhållande till medlemmar. Eftersom det ansluter sig fler män hela tiden, kommer det också att avspegla sig i styrelsens sammansättning.

Du är också välkommen!
/Marita

Reply
danpark

Ja inom nyaModeraterna anses det tydligen värre att en tjej höjer på högerarmen än att en muslimsk man förespråkar sharialagar som Waberi gör.

Reply
Fi Västra Götaland

Hej danpark
All religion skall hålla sig borta från den politiska arenan. Hur ser du på en kristen höger i riksdagen som stödjer sig på religionen? Tycker det är skitsamma om det är islam, kristendom eller asatro som sätter normen.
/Marita

Reply
Dan Park

Ja religion är ju skapat av män för att upprätthålla den manliga makten men kristendom och asatro får man häda och kritisera här i Sverige. Om man säger något negativt om Islam är man en rasistisk Islamofob.

Reply
Fi Västra Götaland

Hej igen Dan Park
Inte så konstigt: rasister älskar att hata just islam och gärna spela kvinnors beskyddare genom att lyfta islam som den kvinnoförtryckande religionen. Och kristendomen som en rar tradition. Men jag försvara inte kvinnoförtyck, oavsett i vilken religionsförklädnad de uppträder.
/Marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.