Utvisa Tobias Billström ur statsrådsbåset

Sveriges katt- och råttalek med medmänniskor i behov av skydd, är som en raffinerad thriller. Hot om misär och död, tvära kast mellan hopp och förtvivlan. Som en Death Road, där guvernören ringer i sista minuten och benådar.  Men till skillnad från fiction, lever dessa utsatta individer mitt ibland oss. På riktigt blir de sakta, sakta knuffade utför ättestupan.  Tack Eu, för att det finns någon som fortfarande har ett rättspatos kvar och som förhoppningsvis stoppar galenskapen.

SvT frågar Tobias Billström, som till svar rabblar en mängd ord utan inbördes sammanhang:

Vad skulle du göra om din mormor blev behandlad på samma sätt?
-Jag skulle önska att man fick en bra genomgång av sina skäl och fick ett bra utlåtande och det hoppas jag skulle vara fallet i ett sånt läge också. SvT

Rappakalja som översatt betyder ungefär: den femjävliga situationen aldrig kommer vara aktuell för mig och mina nära, hahaha.

Tobias anser inte att vi har råd att låta Ganna Chyzhevska m.fl.  stanna i Sverige.  Anledningen är att Sveriges skydd för asylsökande är betingat av individens framtida produktionsvärde.  För gamla och sjuka = utvisning.  Men Ministern måste byta batterier i miniräknaren: människor som mår bra, är billigare för samhället än medborgare som mår dåligt. Detta gäller självklart (särskilt) också när anhörig sparkats ut till okänt öde.

Att vi inte har råd, är dock helt sant: vi har inte råd att låta Tobias Billström vara fortsatt ansvarig för migrationsfrågor.  Utvisa Tobias Billström ur statsrådsbåset.

/Marita

PS: till alla partier som röstade för att ta bort sista-länken: Hur känns det när ert beslut blev blottat i full mediabelysning. Hur många som Ganna, tror ni är är utsparkade i det tysta? Eller är det inget att fundera över?

SvT   DN   DN2   DN3   SvD   AB Text+Film   Expressen   Ex1   Ex2   Newsmill

No Comments

Johan Andersson

Om du smakade på en slev av verkligheten så skulle du se att kostnaden för att ta in alla anhörigas alla äldre släktingar blir miljarders miljarder, årligen!

Om en person inte har arbetat i Sverige ett enda år under sitt yrkesverksamma ilv, varför i hela fridens namn skulle den personen på ålderns höst få flytta hit för att kunna leva på en svensk pension, nyttja den svenska sjukvården och våra äldreboenden och demensboenden?!! Människan har inte betalt en krona för denna service!

Tänk sedan på hur många miljoner åldringar det finns i Europa, Ukraina, Ryssland… ska vi ta in alla åldringar tycker du? De skulle ju faktiskt få det bättre om de på ålderns höst kunde få leva på det svenska cälfärdssystemet, eller hur?

Hur skulle det fungera rent ekonomiskt tror du? Hur tror du att din åldringsvård skulle se ut, om dina skattepengar inte bara ska täcka för din omsorg på ålderns höst, utan samtidigt ska dina skattepengar ta hand om tio andra som kommer från helt andra länder, helt utan att ha finansierat det svenska systemet?

Snyfthistorier på löpsedlarna kan vara medryckande, tills man tänker efter ordentligt.

Reply
Peo

Det är omöjligt att agera Europas socialbyrå med 4 millioner arbetande människor.
Våra pensioner har urholkats med 40% i värde dom sista 20 åren.
Sjukvården går på knäna med lägst antal sängplatser/capita i Europa.
Om man i detta läge ger sjukvård tandvård och skolgång gratis till illegala invandrare och låter dessa efter att ha fått amnesti eller PUT ta hit varenda sjukpensionär i släkten för att försörjas av oss,så bör man ta en grundkurs i ekonomi eller ansvarstagande.

Reply
Fi i Västra Götaland

Hej Johan & Peo
Inte alls besvärligt ekonomiskt att låta människor med behovsskydd stanna. Tvärtom kan vi öppna för många fler att komma hit.

De som verkligen skulle vara i behov ta en grundkurs i hållbar ekonomi, är svenska politiker. Allians, men även större delen av s-politiken. När man ex väljer att dränera arbetsmarknadspolitiken genom skenmanövers som coacher, Fas 3-arbeten med 5000 kr/månad och deltagare + gratis arbetskraft osv osv, istället för att föra över kostnader för arbetslöshet till reguljära jobb och gm att “sälja ut hela skiten” http://saljhelaskiten.blogspot.com/ ser vi till att våra gemensamma intäkter går till välfärdsföretag och inte in tillbaka i systemet.

Alltså: allt hänger ihop. Med ansvarsfull politik, räcker såväl individen som pengarna längre. Istället för att oja sig över personer som behöver vår hjälp, måste vi skrika oss hesa över den politik som dränerar vårt land på enorma skattemedel. Och det är verkligen inte migrationspolitiken.

/Marita

Reply
Anders Ard

Tänk om Sverige hade råd att vara äldrevård för all världens gamla. Så lyckliga vi alla skulle bli. Eller…

Reply
Fi i Västra Götaland

Hej Anders
Tro det eller ej, all världens gamla vill inte komma hit. Fascinerande att så många tycks tro att Sverige är som en skimrande oas för hela jordens befolkning. Och när det gäller svenska pensionärer, så flyr de ju Sverige i all större utsträckning http://www.dn.se/ekonomi/fler-pensionarer-soker-sig-utomlands Och oavsett vem som sitter vid makten, lär de ju inte kunna utlova mer sol och värme..:) Eller…
/Marita

Reply
Johann Schumacher

Tobias Billström är ett riktigt Svin, skulle gärna vilja ta ett snack med honom när som helst och var som helst. Undrar varför han inte utvisar sina släktingar som inte kan bidra till någon arbtetskraft i Sverige!?!

MVH J,S Fi

Reply
Graham Greenberg

Jag undrar lite om kvinnans familj. Hur kan man lämna sina äldre släktingar aldeles ensamma för att åka till Sverige? I många länder fungerar det ju så att man helt enkelt själv tar hand om sina äldre. Men det här barnbarnet bara lämnar sin mormor, och sedan förväntar sig att Svenska skattebetalare ska betala för det? Jag tycker inte att det är rätt att samla in pengar från Svenska folket för att sedan använda dem till människor som inte betalat skatt eller i övrigt bidragit. Om de är så att det upplevs som behjärtansvärt att hjälpa just den här kvinnan så tycker jag att de som är mest måna om det kan organisera en insamling för att själva bekosta vård och uppehälle och kanske tom pension till henne (är det så att man får pension om man kommer som äldre). Det kostar väl ca 1 miljon per år.

Reply
Fi i Västra Götaland

Hej Graham
Familjens historia kan du läsa bl.a. här http://m.expressen.se/nyheter/1.2595663 och du kan googla till många fler artiklar. Så ngt barnbarn som lämnar sin mormor ensam är alltså inte sant.
Behov av skydd kan inte vara en bytesmarknad: ge din arbetskraft så får du komma hit. Hur gör vi med befolkningen som är kroniskt sjuka eller aldrig kommer in på arbetsmarknaden? Alliansen har ju redan markerat att deras (kan gälla oss alla) värde är snart noll och ingenting.
/Marita

Reply
Mimmi

Tobias Billström låter mer som en fascist, är jag rädd. Att han sitter kvar i regeringen …. hoppas inte mycket längre till.

Reply
Fi i Västra Götaland

Hej Mimmi
Håller med: man blir mörkrädd. Tydligen har Tobias kollega Reinfeldt uttalat sig om priset på människor. Undrar bara varför SD behövs med en hel regering med olika nyanser av brunt…:(
/Marita

Reply
Peo Stark

Olika nyanser av brunt skriver ni…
Olika nyanser av rött har ju härjat i öst-Europa rätt länge.
Skillnaden är att deras övergrepp på människor genom historien och framför allt i Sverige
är förlåtet av någon anledning.
Anledningen att Svenska pensionärer drar är skattetrycket dom har på sig.
Det skattetryck som är näst högst i världen.
Det skattetryck som skall finansiera EU och deras Kalle Anka valuta och Kalle Anka medlemmar (Grekland,Italien,Spanien,Portugal).
Det skattetryck som skall finansiera illegala invandrare,förorter som Rinkeby,Tensta,Rosengård och flera.
Och nu även andra länders social ansvar uppenbarligen.
Ja…pensionärerna drar.
Välutbildade ungdomar också.
Högavlönade likaså.
Snart får ni på Fi samt V leta efter nya finansiärer.
Vi kanske ska göra en Grek?
Tro att det finns pengar till det mesta och till minsta möjliga ansträngning.
Näe,,,hitills har vänster eller kommunist regimer ALDRIG klarat av ekonomi och ALDRIG kunnat hålla fingrarna borta från andras tillgångar.
Och att bränna pengar på Gotland när det finns folk som är hemlösa imponerar inte på någon.
Det skulle vara intressant att få se Fi,s underlag över hur man kommit fram till att “vi kan ta emot många fler”.
Vet Fi hur mycket invandringen kostar eller drar in?
Billström säger att det skulle kosta många millarder att ändra lagen.
Tror jag säkert.
Det skulle kosta 2 milliarder att ta bort sjukansvaret hos småföretagare så dom vågar anställa.
DET är viktigare än att ta hit öst Europeiska sjukpensionärer.

Reply
Fi i Västra Götaland

Hej Peo
Om Östeuropa och kommunistregimer. Är lite osäker på varför du tar den diskussionen här, eller tror du att vi är marxister? Isf är du på fel forum.

Även pensionärer som har oerhört bra ställt väljer värme och sol, inget Sverige kan konkurrera med.

/Marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.