Tjôtigt

Ingen alliansregering och en riksdag utan Kristdemokrater. Så ser det ut om DN/Synovates aprilmätning står sig. Svarade själv på Demoskops nätundersökning igår igen. Nu handlade det om Tobleroneutfallet påverkat min attityd gentemot de olika blocken.  Svarade precis det som DN:s väljarundersökning visade: Mats Odells parti behövs inte i riksdagen. Inte heller denna gång kunde jag förresten välja parti: alla riksdagspartierna + Sverigedemokraterna var valbara. Börjar bli rätt tjôtigt att röda mattan undersökning efter undersökning,  rullas ut för partiet utanför riksdagen.

Tjôtigt är också att ständigt fråga varför det är så tyst om deltidsbegränsningen. När Wanja Lundby Wedin debatterar på GP-Debatt inför 1 maj, lyser 75-dagarsregeln med sin frånvaro.  Är det följsamhet med partilinjen som gäller? De rödgröna kräver höjda ersättningsnivåer i a-kassa. Men deltidsbegränsningen, tja den kan har man ingen lösning på. Än:

Socialdemokraterna har tidigare nöjt sig med att utfästa en förlängning från 75 till 100 dagar innan begränsningen i a-kassan slår till. Enligt Sven-Erik Österberg, Socialdemokraternas talesman i arbetsmarknadsfrågor, vill partiet nu hitta en bättre lösning på deltidsproblematiken. En lösning som inte hindrar människor från att arbeta.

– Idag är systemet utformat så att det motverkar arbetslinjen, säger han. Sydsvenskan

Som betyder…??? Hoppas (men vågar inte tro. Än) innerligt att de rödgröna faktiskt börjar intressera sig för kvinnors arbetslöshet/arbetssituation. Alliansen har ju varit genuint intresserade, i negativ bemärkelse. Så mycken kraft och tid som åtgått till att göra arbetslösa kvinnor fattigare och för att stänga dem ute från arbetsmarknaden. Mindre  eller ingen alls att se jämställda villkor. Börjar bli tjôtigt.

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.