Ta dig tid:1 maj i Uddevalla och Göteborg

Vår talesperson Stina Svensson pekar på slit- och slänganställningarnas paradis, nämligen offentlig sektor. Timanställda som glöms och göms av såväl arbetsgivare som fackföreningar.  Märkligt. Utan springvikarier(oftast en kvinna) skulle inte vården och omsorgen fungera.   Men otack är regionens (och kommuners) lön, så det kan bli kicken innan LAS börjar brännas.

Märkligt är också att en del jobbar övertid så det skulle räcka för fler  än 100 000 andra. Andra jobbar inte alls, eller har osäkra anställningar.  “Dela på jobben”, var länge sedan vi hörde.

Till skillnad från miljöpartiets språkrörskandidat Gustav Fridolin, tycker vår talesperson Sissela Nordling Blanco att 6-timmarsdag är en fråga att lyfta. Synd med Gustav, han imponerar när det gäller ex ungdomsfrågor, rasism. Men här blev det en rejäl plump i protokollet. En plump som växte när Mikaela Valtersson annonserar att MP numera är för RUT. RUT som främst finns till för att kvinnor ska hjälpa andra kvinnor att få det städat. Och när kvinnan som köper städhjälpen får mindre hushållsarbete på sin lott, då blir det…  liksom nästan..typ…. jämställt…öööhh…?

Men visst är matchningen imponerande i Miljöpartiets kovändningar. Emot kortare arbetsdag. För RUT. Så kan alla som jobbar mycket och tjänar mer, köpa RUT. Istället för att jobba mindre och göra det tillsammans.  Jämställdheten lär inte stå högt i kurs i MP:s kommande partiprogram. Synd.

Idag bjuds det till bredare 1 maj festival i Göteborg. Och såklart Finns Fi i Göteborg under 1 maj. Ta dig tid och häng med:

Samling på Järntorget kl. 12.00. Vi  informerar om vår politik och delar Fi-foldrar om regionvalet. Om du inte hittar oss når du oss på 0739-516933

Och i Uddevalla. Vi samlas kl. 10.00 på torget i Uddevalla, för att cirkulera i centrum och prata med folk. Kolla efter rosa Fi-ballonger och/eller andra Fi-kännetecken, så hittar du oss.

Mot RUT och för kortare arbetsdag. 1 maj och alla andra dagar. Inga tvärvändningar: vi lovar.