Ständiga kostymbyten

Läser om valfusket i Moderaterna och inser att jag är naiv. Här lallar man runt i god tro att det är partiets väl och ve, att det är partiets målgrupper som är viktigast, inte den egna personens karriär. Så fel.  Och fusket verkar bara svälla. Och svälla. När sedan statsvetaren Tommy Möller beskriver partierna som “kampanjpartier”/”väljarpartier”, känns allt helt hopplöst. Inte kan det väl vara så hemskt att partierna bara satsar på att vinna röster? Kortsiktigt, oseriöst och ointresserat. Fast vi vet redan. Vi vet att  Moderaterna blev ett Barbapappaparti valet 2006 och kramade arbetare. Och nu är det dags för en Barbamammaformering när kvinnorna uppmärksammas som potentiella väljare valet 2010. Ständiga kostymbyten, men kroppen, ideologin är förstås densamma. Och den är inte det minsta intresserad av vare sig kvinno- och/eller arbetarperspektiv.

Måtte vi aldrig gå den vägen. Måtte vi hålla våra ideal högt och fortsätta kämpa för jämställdhet.  När Göteborgs väljare får ett Feministiskt Initiativ som alternativ i kommunvalet 2010, går det baske mig gå rätt till!

– Marita –

3 Comments

Lisa

Så riktigt, riktigt pinsamt. Det är ju skönt att de åtminstone anmäler varandra inom M. Valkarteller och pakter, som en politikens Robinson. Med karriärpolitiker som bryr sig mer om posten än budskapet. Fast hur kan det bli annat när moderpartiet valfiskar så det står härliga till och byter kostym snabbare än vad många väljare hänger med?

Det skulle vara uppfriskande med mindre karriärpolitik och mer ideologi.

Reply
Fior i Västra Götaland

Undrar just varför man gör det: för att man kan? För alla måste ju fatta att de kostar rubbet om det upptäcks? Begriper nada

Reply
Callisto

Ja, vad betyder demokrati och folkets väl när man kan köpa sig fler röster? Inte mycket tydligen. Men hur dum är man om man tror att köpt folk tiger? Sensationen kring fusk är för lockande för folk och media. Tyvärr blir effekten att det drabbar ens parti och sakfrågorna hamnar i skymundan. Jag hoppas de som fuskar kickas ur respektive parti. Offentlig skamvrå på det sen, minst. Vore så skönt om våra demokratiska val kunde bli en fråga om att vinna på politik, inte motståndarsidans skandaler. Mycket beklagligt när MAKTEN lockar mer än principerna den makten ska säkerställa.

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.