Skriv Feministiskt Initiativ på blank valsedel

Dagens tänkvärdheter i media om regionval och om demokrati

Göran Eriksson om det blir ett rekordlågt deltagande:

Blir det så kommer det en debatt om legitimiteten i valresultatet. Men också krav på en skärpning av det svenska valsystemet, på att förtidsröstningen måste bli säkrare och att omval ska kunna hållas snabbare. SvD

All röstning måste bli säkrare. Undrar hur resultaten egentligen sett ut under tidigare val. Val när ingen räknat en extra gång, när ingen rapporterat. Tanken svindlar.

Karin Petterson varnar för GUBBCHOCK:

Det finns en föreställning om att Sverige är ett land där män och kvinnor konkurrerar på lika villkor. AB

Hade vi haft lika villkor, hade Fi inte existerat. Då hade Stina Svensson sysslat med annat idag. Särskilt idag. Att ägna all ledig tid åt att kämpa för jämställdhet, är inget man gör för att man har brist på fritidssysselsättning. Det gör man för att det är nödvändigt.  Regionen som arbetgivare åt tusentals kvinnor har ett stort ansvar.

Kvinnor i offentlig sektor skulle vara dölessa på sossestyret, enligt Maud Olofsson, som tror att kvinnor i vården tycker det är “skönt att de nu kan byta arbetsgivare om de inte trivs”. AB  

Oj, oj..vad kvinnor är dölessa på, är osäkra anställningar till usla löner. Dölessa att som timvikarier slitas ut under 1 år och sedan slängas ut. Dölessa på att arbeta ofrivillig deltid.  Döledsamheter som ingen, vare sig privat eller offentlig arbetsgivare, bryr sig om. Inte Maud, Fredrik eller Håkan. Inte heller regionpolitikerna. Ingen utom Fi.

Vänsterpartiet vägrar sälja ut sjukvården. Men slakta behandlingshem för psykisk ohälsa gick alldeles utmärkt.  Behandlingshem (som Källan i Vänersborg) som bommades igen under patienters pågående behandling. Men om den skandalen är det tyst.

Inte ännu röstat? Eller ångrat dig? Gå till din vallokal och rösta. Peter Lanken:

Människor i Libyen och på andra platser offrar sina liv för möjligheten att få demokrati med fria val GP

Är vi bortskämda eller bara naiva när vi struntar i att rösta?  Vi gnäller över hur regionen styrs, men röstar inte.  Vi är kanske inte antingen eller, utan både och. Bortskämda och naiva.

Vote Fi. Skriv Feministiskt Initiativ på blank valsedel.

2 Comments

Per

Det ligger i sakens natur att man aldrig blir nöjd med sin lön. Trots att reallönerna har stigit kraftigt de senaste 10åren så är det samma gnäll nu som då. Det finns inga lönehöjningar i världen som skulle innebära att anställda blev nöjda med sina löner annat än under en kort tid innan man har hunnit vänja sig.

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.