Sila mygg och svälja kameler

SvD fortsätter sin “granskning” av de sociala medierna:

Facebookgruppen “Gör Birgitta Ohlsson till EU-minister” startades i slutet av förra året av några medlemmar i Liberala ungdomsförbundet och administratören är den 19-årig gymnasisten Joakim Storeide. Gruppen är nu uppe i 450 medlemmar. SvD

All creed till Birgitta Ohlsson. Hon är bra.  Så vettig att man inte begriper hur hon kan vara en del av Alliansen. Månne en (1) helande länk?

Svenska Dagbladet verkar ha en egen kampanj, där myggen silas och kamelerna sväljs med hull och hår. Gudrun Schyman är sociala medier. FB Feminister har bättre sex har just nu 2 146 fans. Från ingenstans till succe´. Just nu är det fest btw. Vad som händer sedan – tja, ingen vet, men det kommer garanterat fortsättning. Fast inte i SvD, så mycket vet vi.

– Marita –

2 Comments

Tobias

Hej Marita!

Jodå, jag kan garantera att vi kommer att skriva om Gudrun Schyman och hennes användande av sociala medier i vår fortsatta bevakning. I de tre artiklar jag skrivit i veckan har fokus legat på riksdagspartierna, det blir lätt så när man gör avgränsningar, och avgränsningar måste oftas göras i journalistik, annars blir det för omfattande och svårhanterligt.

Det är ingen särskild “granskning” vi gör av sociala medier, mer ett försök att skriva om politikens nya arenor, och det kommer vi att fortsätta göra hela vägen fram till valet – och efter. Och då har Schyman en självklar plats eftersom hon är en av dem som verkligen anammat de nya metoderna. Tipsa gärna om tänkbara vinklar!

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej Tobias
Vad bra, att Du inte missar Gudrun och sociala medier, ser fram emot det!

När det gäller Gudrun tror jag att hon är unik i sociala sammanhang: nätet, fysiska möten eller som tjaa.. Let´s Dance:) Gudrun har ex. alltid responderat snabbt och personligt på mail, oavsett vem som kontaktar. Typ twittrat långt innan det fanns.

Intressant och bra att ni fortsätter undersökningen till/efter valet: ev. påverkan på valresultatet?

Hmm….med anledning av Din artiklar, läser just nu Jimmie Åkessons Twitter (som ju inte finns omnämnd (?)) http://twitter.com/Jimmy_Akesson : ett fåtal poster som ger underlag för blogginlägg fram till september 2010……..och SD-kuriren http://twitter.com/sdkuriren som agererar ngn slags rasist-TT med envägskommunikation. Så otroligt klargörande deras politik blir med enstaka ord, till skillnad från svulstiga och förvirrande debattartiklar. Intressant…kanske förklaringen till att SD inte twittrar som övriga partier: det skulle avslöja för mycket vilka de egentligen är. Sover på det.
/Marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.