Sexeriet goes on

Vi är inte ensamma om att kampanja med sex. Så gör även en kyrka i Auckland.  Fast skillnaden är förstås solklar……..

”Stackars Josef. Gud var inte lätt att leva upp till”.  DN

Synd om Josef. Vad Maria tyckte framgår inte. Inte relevant, inte intressant.  Hade Maria varit kåt, hade det troligen inte varit synd om henne. Då hade det handlat om synd.

Synd är det också om Pelle Billing som måste göras besviken: feminismen lever och frodas. Räcker att ta en snabbtitt på FB och antalet medlemmar i grupperna Fi och Feminister har Bättre Sex. Som växer och växer. Ibland är inte feminister ense vilket förstås är ett sundhetstecken.  Jag håller inte alls med Elin Grelsson i hennes syn på Feminister har Bättre Sex-kampanjen. Men jag uppskattar definitivt hennes analyser av ex.  kvinnors ohälsa,  ökad press på ungdomar etc.

Och förvirrad, det blir jag också. Tro mig. Inte av Elins synpunkter. Utan av Pelles egna märkliga turer:

Eller vägrar hon (Elin) acceptera att sexualfientliga Fi nu vill profilera sig som sexualliberalt?

Eller nä, tar genast tillbaka det. “Sexualfientliga Fi”?? Det var synnerligen klargörande hur mycket Pelle Billing vet om oss. Intet.

– Marita –

Resumé om kampanjen

10 Comments

Adam Weisshaupt

På vilket sätt är Ni inte sexualfientliga då Ni söker splittra kärnfamiljer, måla upp svartvita bilder, anklaga män för samhällsproblemen, nedvärdera kvinnors intelligens mm mm?

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej Adam

Det gör vi inte: splittrar kärnfamiljer etc. Nej. Att lyfta fram gruppen mäns våld ex, baseras bara på fakta, på statistik. Fast vad har det med sexualfientlighet att göra???

/Marita

Reply
Albert

Okej, men är inte allt våld ett problem? Och om vi ska prata fakta och statistik, så är gruppen kvinnor också våldsbenägna, är inte gruppen kvinnors våld också värt att nämna? För det går också att basera på fakta, på statistik och undersökningar. Tex så är små barn, både pojkar och flickor, som inte kan försvara sig alls, oftare utsatta för våld från vuxna kvinnor än från vuxna män, är inte detta också ett problem som i jämställdhetens namn också borde vara värt att lyfta fram? När barnen bli lite äldre så är våldet dom utsätts för jämställt, även om det fortfarande är ett oerhört stort problem.

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej Albert
Allt våld är ett problem – absolut – och vi försvarar inte kvinnor som slår. Men att barn oftare misshandlar av kvinnor, så är det inte: 2/3 av barnmisshandel sker av pappor/styvfäder och 1/3 av mammor – det är oftast biologiska föräldrar som står bakom misshandeln.
/Marita

Reply
Jan Karlsson

“Vad Maria tyckte framgår inte. Inte relevant, inte intressant. Hade Maria varit kåt, hade det troligen inte varit synd om henne. Då hade det handlat om synd.”

Det är just vad Maria tyckte som är hela poängen med affishen. Du verkar ha bestämt dig för din åsikt på förhand och anammat FI:s linje, vilket gjort att du missat hela poängen att Maria just trånar efter annat än Joseph. Det är Maria som är huvudpersonen på bilden och Joseph är blott budbäraren.

Ta en titt på den igen och då utan “bitter-glasögonen”.

/Janne

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej Jan
Jag läser texten: ”Stackars Josef. Gud var inte lätt att leva upp till” Med eller utan glasögon, kan jag inte utläsa något annat. Nej

/Marita

Reply
Tommy

Är detta det F! vill lägga tyngd pa inom politiken och jämnställdheten? Känns inte seriöst nagonstans.

F.ö är den sista scenen i filmen fran “the reader” där Kate Winslet är en 30-35 arig kvinna som har sex med en 15 arig pojke, samtidigt läggs texten upp “feminister har bättre sex”. Jag skulle kalla det en stor jävla miss.

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej Tommy
Feminister har Bättre Sex-kampanjen bygger på fakta, seriöst.

/Marita

Reply
Adam Weisshaupt

Marita;
Det är fyra ggr mer män än kvinnor som drabbas av våld, i nära relationer så är det 52/48 % med vinst för våldsutövande kvinnor. Er statistik suger 🙂
Det finns modern forskning från Nya Zeeland, Kanada , Finland samt USA som alla påvisar att kvinnor är lite värre än män när det kommer till våldsanvändning.
Om sexualitet;
Tror att feminister har missförstått det hela då det med all sannolikhet är så att feminina kvinnor och maskulina män har bättre sex, det är i alla fall min bild av verkligheten 🙂

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej Adam
Inte ens vi kan trolla med hårda, kalla och mördande fakta. Inte ens “den moderna” forskningen kan förändra det faktum att det är betydligt fler kvinnor än män som misshandlas svårt och som mördas i nära relationer.

Du har naturligtvis Din bild av verkligheten, och vi har vår.

Marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.