Så bra förslag om förslag!

Ett “Riksdagens Förslagsinstitut” , en alldeles utmärkt Fi-idé:

Totalt lämnar vi in 15 motioner men det är just kring den här motionen som vi hoppas på sprickor i partiernas bunkermentalitet. Vi ser helt enkelt fram emot en spännande och spänstig demokratidebatt! SvD Debatt

S och M tycker att det redan finns öppna vägar in för omvärlden att göra sig hörd. På partiernas villkor, ja. Vi vet att det finns så många kloka idéer som bara väntar på att bli diskuterade i offentlighetens rum.  Förslag som kan förändra och förbättra och som inte ska behöva tråcklas genom ledamöters och partiers nålsöga.

Politiska idéer tar sig i olika uttryck, men ränderna går sällan ur.  Sverigedemokraterna vill satsa 11,5 miljarder på försvaret:

Försvaret har monterats ned och den grova brottsligheten har under de senaste decennierna tillåtits breda ut sig med ökad otrygghet som följd. SD

…………? Är det försvaret som ska mota brottsligheten, inte polisen?  Feltänkt, eller helt i linje med SD:s värderingar? Fortsättning följer:

Påbörjad återuppbyggnad av försvaret genom stärkt förbandsverksamhet och beredskap samt återinförande av värnplikten. Samtidigt genomförs en successiv avveckling av insatserna i bland annat Afghanistan och Kosovo.

Behöver väl knappt tilläggas att kvinnor inte rekryteras till värnplikten. Det handlar ju om SD-land där män bliver vid sin läst.

Försvar eller förslag. Taggtrådsstängsel och höga murar. Eller ett sprudlande och öppet demokratiskt samtal.

Feministiskt Initiativs motioner från Skuggriksdagsgruppen

/Marita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.