S i M-kostym

Inte bryta Saudiavtalet. Inte återställa privatiseringar.   Snacka om konsensus. Har svårt att bestämma mig för vilket parti som är överflödigt: Socialdemokraterna eller Moderaterna:  Ole, dole, doff. Knepigt. Stefan Löfven:

– Elmarknaden behöver konkurrensutsättas. Du har tre stora bolag nu som har 90–95 procent av hela marknaden, vi har ett oligopol. Vi behöver se hur vi ska skapa bättre konkurrens. DN

Ålrajt. “Skapa konkurrens”.  Låter som en provsmakning av installationstalet som statsminister i nästa Alliansregering.

Avreglering, håhåjaja. I Västra Götaland råder det rena rama villervalla i spårvägstrafiken. Oroligt för resenärer. Oroligt för personalen.

För en tågresa på måndag 2 april, finns 3 taxor för Trollhättan – Göteborg: NSB 91 kr, SJ 55 kr och Västtrafik ( DSB Väst) 87:50 om jag åker med värdekort, 110 spänn om bokningen sker via SJ. 55 eller 110 kr för samma sträcka. Enkel väg. Väljer jag SJ, betalar alltså min resa inträdet till  Sahlin, Wetterstrand och Schyman på Draken.  Fast om jag reser med värdekort, blir det lite billigare: 85:50 spänn. Men då gäller det att veta vilket bolag som trafikerar just min avgång. Västtrafiks värdekort gäller inte på NSB och SJ. Eller kanske är  det snart OK på SJ: efter 1 maj?  DSB Väst är nämligen konkursmässiga och fr.o.m 1 maj tar SJ över ansvaret för VG-regionens tågtrafik. Igen.

Ole, dole doff:  Mona Sahlin har säkert ett å annat att berätta på måndag. Väljer absolut att lyssna på henne.

/Marita

Tycker FI:

Vatten och energiförsörjning och avfallshantering ska ligga under samhällets ansvar

No Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.