Riva ner och riva upp

Riv ner och och riv upp.  Kvartalspolitikens kännetecken. Ett exempel är sjukförsäkringen som nu ska ses över. Det ska “justeras” och “ökas möjligheter”. När Allianspolitiker på DN-Debatt beskriver sitt kapitala misslyckande som skoningslöst sparkat ned sjuka, låter det som om någon annans fadäs ska rättas till. Som om felen är marginella. Yttepyttesmå stavfel som smugit sig in.

Plötsligt har Alliansen kommit ihåg individen. Individen som glimmar likt guld när det gäller privat vård, i avreglering av tåg- och busstrafiken och av apoteket, i friskolan. Men aldrig som sjuk.  Nu ska det bli bättring på den fronten, men tvivlarna är många:

-Det är plåster på såren i ett redan havererat system, säger Gunvor G Ericson (mp). GP

Ett havererat system vars smitthärd nästlar sig in i alla delar av vår trygghet.  Socialen, den sista anhalten, är även det en minne från en svunnen tid:

Men faktum är att de (utförsäkrade) inte ens kan räkna med att få socialbidrag längre. Nu anlitar även socialtjänsten konsultläkare som överprövar ordinarie läkarintyg. Feministiskt Perspektiv

En jakt och slakt på de mest utsatta som saknar motstycke. Och de fick svenska folkets röster. Igen. Hur har vi det med solidariteten, gott folk?

/Marita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.