Regnbågspromenaden med Fi Göteborg

Regnbågspromenaden samlade hundratalet i Fi-tåget idag.  Tvärpolitiskt ska de´ ju vara, fast riktigt på tvärs gick det väl inte:

Folkrörelse? Ja. Tvärpolitiskt så till den grad. Till och med moderaterna hade kommit ut – från partihögkvarteret på Avenyn 1 – och delade ut broschyrer om rättvisa men medföljde ej tåget.

Det gjorde däremot Folkpartiet, Miljöpartiet, Vänsterpartiet med ungdomsförbund, Feministiskt initiativ, Piratpartiet och Rättvisepartiet Socialisterna. GP

Inga centerpartister.  Moderaterna höll sig nära den säkra hemmafronten och delade flygblad (om något de själva inte vet innebörden av) – lovar, det är inte farligt att gå med i ett tåg.  Och inga kristdemokrater eller sverigedemokrater. Nähä….det var ju oväntat. Inte. (enligt Håkan som kommenterade, deltog även Socialdemokraterna)

Men Feministiskt Initiativ Göteborg var där. Såklart! Med kommunkandidater. Såklart!  Kandidat Stina Svensson som deltog i flera festivaldebatter, stod bakom kameran.

Lisa Isaksson Fi Gbg kommunkandidat 2010. Foto: Stina Svensson

Patrik Wikström kommunkandidat Fi Gbg 2010. Foto: Stina Svensson

Regnbågspromenad Fi Göteborg 2010. Foto: Stina Svensson

 – Marita –

5 Comments

Emil

Tittade snabbt genom bilderna som G-P lagt ut och fick det jag antagit bekräftat, HBTQOSV-rörelsen representerar inte mig och det enda den åstadkommer är att cementera stereotyper.
Verkligen beklagligt att den kulturfestival som HBT-GBG började som utvecklats till ett McPride. Men vad mer kan man förvänta sig när RFSL får ökat inflyttade…

Vist jag gnäller men vad mer finns det att göra, engagera sig själv? Nej tror inte det så öppen och välkomnade är inte den så kallade regnbågsfamiljen……

Reply
Håkan

Socialdemokraterna hade en tämligen stor grupp på plats. GP har fel.

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej Emil
Visst har det varit mycket kultur på hbt-festivalen. – jooooo. Att avsluta med en promenad (med bilderna du refererar till), där alla kan hitta sin plats, är väl bara kul och bra? Du är välkommen med oss i Fi, nästa år! Ja, innan dess också såklart:)

/Marita

Reply
Emil

Tack för inbjudan Marita, men jag har tyvärr redan andra planer. Och då jag hellre rätt kompetens på rätt plats än “rätt” kön och sexuallitet, finner jag inte Fi vara något för mig.

Vist det fanns kvar en del av det som var kärnan i HBT-GBG när den startade, men istället för att fokusera på just själva kulturen och verkligen bli bra på den, valde man istället att brädda till en Mc Pride och tyvärr även att “fly” in i bakom academias höga trygga murar vilka effektivt stänger ute “de oförstående, obildade”.

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.