Regionen på distans

Distansspanar fr[n Rhodos på tillståndet Sverige i allmänhet och i regionen i synnerhet. Resan till Grekland beställdes långt innan regionval var något som behövde göras om. På nytt.   Även långt innan Unga Feminister var på G till Göteborg. Men nu har det hänt:

Unga Feminister äntligen, äntligen till Göteborg!! Läs när, var och hur, här

Maud Olofsson vill ha olika valdagar. Vad vi behöver är ett helt nytt valsystem. Med säker och enkel röstning.  Grönköping runt 0m i landet, är bara förnamnet. Fi vet redan innan valet att det inte funkar. Helt säkert, är även detta val är osäkert

Läser Stinas och Gudruns debattinlägg på SvT Debatt  om vår JO-anmälan och fastnar på en kommentar som sätter fingret på vår syn på trygghet i arbetet. Gunnel Gomer kommenterar varför Fi har en bred förankring i vår regionpolitik:

Inte minst bland de deltidsarbetslösa, timanställda kvinnorna inom vården, som evigt får sparken innan de når upp till tidsgränsen för LAS-säkerhet. Det är just de kvinnorna som finansierar de välbeställdas jobbskatteavdrag och som är mödrar till de fattiga barnen. Som sitter i en evig knipa…om inte politiken förändras

Exakt.

Suck, tydligen mumsade trollen ännu mera godsaker i Göteborg idag.  En matning som tyvärr reulterat i en och annan tycka-synd-om-röst. Precis vad SD räknade med när de tågade till demonstrationen.

Snart Eurovisionsschlager. Min röstning är avklarad, skrev Feministiskt Initiativ på blank valsedel som skickades 2 maj. Så Eric, sorry, det blir ingen röst på dig.  Men vi, Fi “glöms”. Som vanligt och som vanligt lika tröttsamt. Tack Märtha för tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.