Rapport från Strömstad

De resor ut i regionen, som styrelsen för Fi Västra Götaland och medlemmar runt om i länen, deltar i för att prata med nya, gamla och presumtiva medlemmar, är lika givande vid varje tillfälle. Intresserade personer med nyfikenhet på Fi och medlemmar tar gång på gång emot med öppna armar.

– Den här gången fick vi kontakt med ett gäng kvinnor i Strömstad, som inte var medlemmar. De var så glada att vi kommit, berättar sekreteraren i Fi Västra Götaland, Gudrun Tiberg.  Dessutom tog kommunens kultur- och informationschef, Jan Palmblad, emot och skjutsade oss från stationen till en lokal han hade ordnat, vilket vi verkligen uppskattade.

Samtalet under fikastunden kom bland annat att handla om kommunens jämställdhetsplan, som inte uppdaterats på länge. Besökarna på Fika med Fi-mötet bestämde sig raskt för att träffas igen och det är ju det som är själva meningen med den här uppsökande verksamheten. Det ger dessutom energi till både medlemmar och regionstyrelse, att få höra vad sympatisörer och medlemmar tänker och tycker.

Nu närmar sig Feministiskt initiativs kongress i Göteborg den 5 – 7 april. Lite särskilt intressant för Strömstad kanske, där det inte är långt till Norge, kan det vara att höra att Kvinnegruppa Ottar från Oslo kommer att inledningstala. I början av sommaren reser vi sedan till Karlsborg. Alla intresserade där får hålla ögonen öppna för rosa flyers runt om i orten inför Fika med Fi!

Bild

Marianne Forslund, Fimedlem i Ljungskile och Catharina Andersson, ordförande för Fi Västra Götaland, tog tåget till Strömstad för att informera om vår verksamhet. Foto Gudrun Tiberg

No Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.