Politik i praktik

En nyförlöst kvinna får uppdraget att städa på BB. Pappan skulle hjälpa till med mammans skötsel och hon själv fick påminna om sin egen medicin.  Bedrövligt!

För  få personal, som ska göra för mycket är förstås ett politiskt beslut. Därför är det väl solklart att ansvariga politikerna städar och har omsorg av patienter när inte personalen hinner?  Eller hmm… egentligen.. är det vi , du och jag som väljare, som ska rycka in. Det är ju vi som väljer politiker. Vi själva som väljer om välfärd ska spela roll.

Som vi bäddar får vi ligga. Politik i praktik.

– Marita –

Idag duell om jämställdhet i Agenda SVT kl 21:15: Gudrun Schyman och Jimmie Åkesson. Oj, vad jag inte ska missa det…Agenda SVT1 kl 21:15

6 Comments

vmm

Jag laddar upp med popcorn och folköl inför debatten mellan Schyman och Åkesson ikväll. Båda är rusktigt duktiga på att debattera och just därför tror jag dock att det blir en dålig debatt. Dom kommer nog att debattera förbi varandra. Schyman pratar om sitt och Åkesson pratar om sitt. En bra debatt bör ju vara att man lyssnar på varandra och för något slags samtal. Men det tror jag inte det blir.

Men SJÄLVKLART ska jag se!

Reply
Fi i Västra Götaland

Hej Tomas
Rödgrönt ger inget skydd för välfärden, även om man gärna låter påskina det. Inte minst i valrörelse 2010.

I Västra götalandsregionen har psykiatrins behandlingshem slaktats. Enda partierna som röstade emot var KD och M.

/Marita

Reply
Njurundabo

Skyll inte på de stackars miljöpartisterna, de är oskyldiga i detta.

LVN styrs med järnhand av (S) med (V) som stödparti.

Man har sparkat sjukhusdirektören (en kompetent kvinna och läkare), landstingsdirektören ( en kvinna till) och ersatt dem med ett känt samarbetsproblem (Sigbjörn olofsson som fick kicken för detta från motala) samt en politisk jasägare “bagdad-bob” bohlin. Dessa förändringar gjordes av (S) utan att ens informera landstingsstyrlsen som fick läsa om det i morgntidningen.

(S) motivering, jag tror. Detta efter att ha lyssnat just på Sigbjörn och hans kompis thord var mantec fick ett konsultkontrakt på 20 miljoner + på köpet, Sigge fick bara 140 000 i månaden plus en fallskärm på 12 miljoner.

Sen satte man igång med att slakta ett sjukhus till, man hadde nämligen redan varit i Övik och gjort samma sak där med 60% fler skadade patienter som resultat.

Tyvärr har man Lyckats slå detta i Sundsvall där man nu är uppe i 100% fler skadade.
Den stackars lilla flickan Meya blev en av dem.

Mannen som fick sy sig själv vart en världsnyhet.
Denna om BB vart nästa.

Så här har det hållit på i 8 månader nu med skandal efter skandal.
(S) håller dock benhårt fast vid att sjukhuset ska massakreras.
Visst rimmar det illa att man säger sig satsa på jobben och sen sparkar 500 vårdpersonal
man säger sig satsa på vården men ger pengarna till direktörer, konsulter och fallskärmar.

Reply
Fi i Västra Götaland

Tack för info – hmmm…ringer en klocka med turer kring en sparkad sjukhusdirektör. Låter väldigt intressant (läs bissarrt) hur man kan laborera med skattemedel på det viset. Absolut läsa mer om det – efter valet…:)
Marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.