Pengaregn inför dagens debatt om äldreomsorg

Riskkapitalbolagen som investerar i äldreomsorg, sägs ha “vaknat upp“.  Inte då.  De har varit klarvakna hela tiden. Annars hade de inte förstått hur mycket skattepengar en så liten egen insats kan generera. Däremot har omvärlden vaknat, när affärsidén om äldreauktioner slagits upp på löpsedlarna vecka efter vecka.

Icke att förglömma att ränteavdragens vara eller inte vara, är en fis i finansrymden.  Hade vårdbolagen gått miste om den riktigt stora kosingen: våra gemensamma skattepengar, hade de grävt guld någon annanstans.

Regeringen har också plötsligt piggnat till och vill satsa miljarder på utsatta äldre. Då lär det behövas många miljarder framöver, när regeringen tillsammans med Sverigedemokraterna tvingar landets alla kommuner att öppna för vårdbolagen, genom LOV.

Riskkapitalet lägger pengar och tid på förlåt-oss-annonser. Men vänta lite:  vad kostade alla dessa annonser? En helsida i DN går loss på sisådär 300 000 kr. Och så vitt jag förstår tapetserades svenska tidningar med ånger och löfte om bot och bättring. Någon betalar, är det vi skattebetalare som hjälper till genom avdrag för “reklam eller annan marknadsföring”?

Hur det stod till med ekonomin, undrade också Anonymous (sägs det) som hackade sig in  på tre webplatser kopplade till Caremas och la upp:

“Carema, ni har inte råd med mat eller blöjor åt de äldre. Har ni råd med en annons i dagstidningarna och ett krig med oss?” IDG

Helsideannonser och regeringen smörjer opinionen med äldrepengar.  En ren tillfällighet att äldreomsorgen ska debatteras idag fredag? Inte då.

Fredag 16 december kl 9:00 , sänds på riksdagens web tv

Förutsätter att arbetsvillkoren inom äldreomsorgen diskuteras. Usla villkor som låga löner, delade turer, springjobb och underbemanning, där offentlig arbetsgivare är lika dålig som privat.

/Marita

Brittisk rapport: “Hemtjänsten bryter mot de mänskliga rättigheterna”       ”Carema-skandalen spiller över på alla”       Flera (M)-kopplingar till Carema     Prime bloggar åt Carema       Avtalsexpert: “Det är för jävligt”       Piteå – Protesterna mot delade turer ökar     Luleå – Stormöte krävde ett stopp för delade turer

Bloggat om kopplingen (M) och Carema: Röda Berget     Kulturbloggen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.