Olika värden, olika domar

Gudrun Schyman säger att domen mot The Pirate Bay var onödigt hård. Absolut.  Den visade också vad det svenska samhället ser som skada.  Vem/vad som har ett värde och vem/vad som inte har det. Jämför med den kommande domen mot de helylle svenska män som står åtalade för att våldtagit unga flickor, som köpt deras kroppar och tyckt det var “spännande”,  och att “ju fler som är med desto billigare”  (är det fildelning eller våldtäkt de snackar om….?)  Får våldtäktsmännen 1 års fängelse + betala 3o miljoner? Skulle inte tro det. 

IPRED skulle vara skyddet för upphovsmännen, men kan  istället bli ett skydd för demokratin. En garant för ökat valdeltagande. Väljare som annars skulle röstvägrat lägger en valsedel på partier som inte tillhör etablissemanget, inte minst på Piratpartiet vars medlemsboom gör övriga partier riktigt avundsjuka

Informationen om att det faktiskt är eu-val 7 juni sprids genom manifestationerna mot domen. Det är bra. Bra för alla andra väljare som också kräver en politik utanför ett fritt Internet.  Livet består ju av andra ting än fildelning, t.ex. rätt till fri abort, rätt att älska vem man vill, rätt att leva utan våld. Och då kan man inte lämna walk over som Piratpartiet gör.  För vem tar då hand om frågan…bbbrrrr… jag ryser när jag täker på de mörkbruna krafterna som lurar i parlamentet. Som klappar i händerna över att få ta över PP:s röst i frågor om jämställdhet, om HBT-frågor och om miljö.

Men iaf: Grattis Piratpartiet till alla nya medlemmar och Grattis alla andra som kan rösta på Feministiskt Initiativ 7 juni. 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

 – Marita –

No Comments

Fior i Västra Götaland

Hej Af
Problemet är att det räcker att man lämnar över frågor man inte har en åsikt om till “någon annan”. Det krävs alltså krävs inte samarbete, för att viktiga områden lämpas över på ngn mindre lämplig s.a.s.

Hälsar Marita

Reply
Ingen speciell

Sedan har väl PP iofs sagt att deras strategi i EU-parlamentet är att bli med i en av de partigrupper som ligger närmast dem i PP-frågorna och stödja dem i övriga frågor. De troliga grupper har sagts vara de gröna eller de liberala, så om inte de partigrupperna ger walkover till mörkerkrafter så lär inte PP göra det heller. Läs själv här: http://christianengstrom.wordpress.com/pp-om-eu/

Reply
Leo

Personligen ser jag inte PP som ett enfrågeparti. De driver frågor som inget av de andra partierna driver: integritet, rättssäkerhet, källskydd, yttrandefrihet.

Alla dessa frågor är vitala för vår demokrati; utan dem så spelar de andra frågorna igen roll. Dessutom är det så att samtliga av de här kan tillämpas inom samtliga andra områden.

Nu när vi övergår från det postmoderna industrisamhället in i kunskaps- och informationssamhället så behövs Piratpartiet.

Kort sagt: Piratpartiet har en väldigt bred politik, inte en smal, som jag ser det.

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej Leo och Ingen Speciell
Anser själv att PP har en outstanding kunskap i de frågor Du nämner. Kunskap som inget annat parti kan mäta sig med. MEN, samhällslivet handlar också om ex. a-kassa, om pensioner, om lika löner, privat eller offentlig sjukvård, individualiserad föräldraförsäkring etc etc
Vi kommer i så fall att stödja den regeringen (Marita: torde också motsvara partigrupp som ju IS skriver) i de övriga frågor där Piratpartiet inte tar ställning.
Det borde innebära att det kan blir vilken politik som helst: sänkta a-kassenivåer. Eller höjda. Höjd pensionsålder. Eller inte. Delat föräldraskap. Eller inte. Osv osv. EU: driva frågor mot sexköpslag eller för sexköpslag?

Hälsar Marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.