Ny(s)tart

Grattis Socialdemokraterna till Lena Sommestad som s-kvinnoledare!

Lena Sommestad:

– Vi måste ha en hög kvalitet inom vård och omsorg. Kvinnors hälsa har försämrats och vi ser en tydlig försämring vad gäller kvinnors arbetsvillkor. Alla kvinnor ska ha rätt att jobba heltid och det ska finnas barnomsorg som fungerar. SvD

Absolut. Rätt till heltid är en självklarhet. Men vi måste vara lyhörda för alla de kvinnor som “väljer” deltid. Precis som tidigare går kvinnor ned i tid för att hinna med hem och familj.  Dubbelarbetet som faller på kvinnolotten. Men det blir vanligare att gå ned i tid pga ett allt stressigare arbetsliv.  Unga sjuksköterskor med eller utan familj jobbar deltid SvT . Sara från Trollhättan som gått ned  tid:

– Jag blir en bättre sjuksköterska om jag är utvilad TTELA

Att gå ned i arbetstid blir därmed en säkerhetsåtgärd som den enskilde får betala med lägre lön och lägre pension. Så kan vi inte ha det. Istället ska vi ha rätt till heltid och en arbetstidsförkortning för alla.

Arbetets värde, innehåll och omfattning måste lyftas.  Hoppas och tror att Lenas Sommestad kan sätta frågan om arbetstidsförkortningen på s-kartan igen.  Kortare arbetstid,  jämställda löner och schyssta arbetsvillkor. En nystart. Så kan vi ha det.

/Marita

Läs Lena Sommestads blogg

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.