När musiken tystnat, FInns vi kvar

Politiker bara ääääälskar Pride.  Söker sig likt flugor till festivalens strålkastarljus. Så tystnar musiken och ljuset släcks.  Och det påklistrade intresset för hbt-frågor faller till förmån för de “stora frågorna”.  Och där ingår inte hbtq.  Är förtrycket dessutom dubbelt, minskar intresset ytterligare.

Nädå, menar inte alls att politikerna skulle ljuga, men från Pride till politik i praktik är steget långt. Ytterst få vill aktivt driva hbt-frågor.  Därför möts hbt-personer av diskriminering i vården . Därför genomsyrar fördomar svenska myndigheter, som Migrationsverket. Fördomar som kan få ödesdigra konsekvenser för en asylsökande.

Feministiskt Initiativ är störst på Pride.  Men till skillnad från övriga partier, leker vi inte Pride 1 vecka/år. 

Tomteblossreaktionen från politikerna ser vi hela tiden. Överallt.  Om allt. Politiker som rusar i flock när det ska bedyras att jämställdhet är viktigt.  Ger läpparnas bekännelse om löner, om föräldraskap.  Det är sällan tyst, men det händer ju så lite. Hade något väsentligen skett på jämställdhetsområdet – ja då hade ju inte Fi behövts. Nu gör vi det.  För mänskliga rättigheter året om i vardag och på fest.

– Marita –

11 Comments

Olbap

Inget mot vad som väntar homosexuella inom islam = döden. Titta på Iran, Saudi-Arabien, skärskåda Koranen och Haditherna, it’s all there. Men det nämns aldrig, det kan ju uppfattas som…islamofobiskt…

Reply
Fi i Västra Götaland

När svenska (hela västerlandets) män som får definieras som kristna, misshandlat och mördat homosexuella män, just för att de är homosexuella – beror det på Koranen? På islam? Nä.

Plötsligt värnar rasister såväl kvinnors som hbt-personers rättigheter för att ge immunitet åt sitt islamhat. Som Sissela skriver: måste till kraftag mot rasismen som bedrivs i vårt namn: http://svt.se/2.35188/1.2083325/
Marita

Reply
vmm

“Plötsligt värnar rasister såväl kvinnors som hbt-personers rättigheter för att ge immunitet åt sitt islamhat.”

Jag är för jämställdhet och hbt-människors rättigheter och jag tror inte ett större inflytande av Islam i Sverige skulle vara bra. Jag har inga som helst bevis utan det är bara en gnagande magkänsla. Har du några bevis för att en islamisering av Sverige skulle leda till ökad jämställdhet och större rättigheter för HBT-människor?

Reply
Fi i Västra Götaland

Hej VMM
En “islamisering av Sverige” är en SD-myt som används just för att skrämma in medborgare i rasistfållan. Intressant eftersom såväl en fundamentalistisk religiontolkning som SD:s egen politik varken ser till kvinnors eller hbt-rättigheter. Samma syn, bara olika grader av helvetet.

Inget större inflytande av någon religion är bra, skitsamma om det står Pingstkyrkan, Muslimska eller Katolska församlingen eller Statskyrkan på skylten. Vi måste ha en sekulär stat.
Marita

Reply
vmm

Marita: jag håller helt och hållet med dig om att staten och samhället ska vara sekulärt. Religion är något som man ska få bedriva på fritiden 😉 (jag sätter en smiley där men jag har massor av åsikter i frågan och det är verkligen ingen liten och oviktig fråga)

Jag talar inte för alla andra som gillar SD men ett av de viktigaste argumenten för mig att gilla SD är att jag ser islamisering av Sverige som ett hot. Det är fullständigt obegripligt att andra verkar ha så svårt att se det. Jag vet att en FI-kollega till dig skrev en artikel där det stod något i stil med att det inte är något islamistiskt parti på väg in i riksdagen så det är no problemo. Tack och lov, lägger jag till. Men hallå. Det är ju inte det som det handlar om!

Islam växer i Sverige i och med att det blir fler muslimer som bor här. Jag är mycket väl medveten om att när Åkesson (Håkansson eller vad du kallade honom 😉 skrev om det i sin famösa artikel i Aftonbladet förra hösten så fick han svar på tal om att det inte finns någon som helst statistik på det för man gör inga undersökningar om vilken religion människor har. Opinionsinstituten vill inte eller får inte, jag vet inte. Svaret var att det finns någonstans mellan 1000 och 5000 muslimer i Sverige. Den undersökningen var gjord i slutet av 1960-talet. Jag tror det är andra siffror nu. Vad tror du?

Mitt svammel om islamisering beror också på att jag har en inställning där jag tror att alla människor räknas, dvs är du muslim i Sverige så SKA din inställning till livet och världen i allmänhet räknas. Du SKA påverka samhället! Du MÅSTE räknas! (och jag vet ju att så är det i praktiken eftersom vårt samhälle är summan av oss alla oavsett om vi vill eller inte)

Nu har vi ju ett samhällsideal om mångkultur dvs vi ska ha etniska enklaver där muslimer lever som dom vill och etniskt sekulära kristna svenskar som dom vill. Och så tror dom att vi ska ha ETT samhälle och EN lag som gäller för alla… Bisarrt och vansinnigt om du frågar mig.

Men oavsett vad folk säger så kommer alla människor som bor i det samhälle som vi kallar för vårt att påverka samhällets normer och vad som räknas som normalt, onormalt, acceptabelt och oacceptabelt.

Om det nu är som så att det blir fler muslimer i Sverige så ja, då KOMMER Sverige att islamiseras. Om det INTE skulle vara så så… ja hur tänker man då? Ska muslimer placeras i ghetton och isoleras från övriga samhället eller? Något sådant samhälle vill inte jag ha.

Vår bild av “hur det ska vara” (jag tänker på allt från hur kvinnor ska klä sig till hur vi tycker att individens ställning är i förhållande till staten, familjen och religionen) kommer att ändras. Det kommer inte att ske idag och du kommer inte att märka att det hänt om 50 år. Då kommer du att tycka att det är normalt och inte veta att det har förändrats och att om det förändrats så är det bättre nu. Dvs då. Om 50 år.

SD är för mig som en frihetsrörelse. Jag oroas av att dom ser kristendom som ett sätt att bekämpa Islam när jag hellre vill ha icke-religion, men jag förstår dom. Men det blir pinsamt och konstigt när du och andra FIor svamlar om att pingstkyrkan och (som andra har sagt) kalvinismen är hot mot det samhälle vi vill ha i framtiden. Ursäkta att jag blir lite agiterad här och blir upprörd över blåögdheten och att ni inte ser vad som håller på att hända! Och just FI som säger sig kämpa för jämställdhet och tolerans… jag tar mig för pannan.

Och nej, det handlar inte specifikt om Islam. En halv miljon Pingstvänner (and counting) med politisk ambition i Sverige skulle göra mig nervös och en massiv ökning av antalet hinduer med sitt fullständigt omänskliga kastsystem i Sverige skulle freak me out.

Nu är det inte kalvinister eller hinduer eller pingstvänner som växer antalsmässigt i Sverige och är därför inte något hot eller problem för samhället. Dom får leva sitt liv som dom vill. Men med Islam så ser jag en framtida kulturförändring, en förändring av hela vårt samhälle… och jag gillar inte det jag ser. Ofrihet, dogmatism, religiös överhöghet över vetenskap och samhällsstyre, ojämställdhet, moraliska regler om sexualitet och hur män och kvinnor “bör” beté sig… Jag blir alldeles matt när jag tänker på det. Och jag blir orolig över att människor inte ser vad som händer och att dom som egentligen hyllar samma ideal som jag (som FI gör) utser mig till sin huvudfiende.

Vi måste ha ett fritt, tolerant och jämställt samhälle och därför måste vi motverka Islam. Jag förstår att vissa sätter i halsen när man säger att ett tolerant samhälle kräver att man motverkar Islam men det är inte konstigare än att vi försöker motverka nazism, rasism, fascism och kommunism.

Jag tänker kämpa emot och en röst på Sverigedemokraterna den 19e september i år är nog det bästa jag kan göra för att värna jämställdheten och HBTQ-människors rättigheter.

Reply
Fi i Västra Götaland

Hej VMM
“Islam växer i Sverige i och med att det blir fler muslimer som bor här.”
Du sätter likatecken med islam, mulsimer och fundamentalism. Du och jag skulle kunna definieras som kristna, men det gör vi ändå inte. Som kristen behöver vi inte kategoriseras. Satyg som sker i den kristna religionens namn, behöver du och jag inte axla. När manliga präster inom svenska kyrkan ff vägrar samarbeta med kvinnor för att de har fel kön eller vägrar viga homosexuella, ser vi inte kristenheten som ett hot mot jämställdhet. När pedofilskandaler florerar inom katolska kyrkan, går ingen ut på krigstigen och ser katoliker som potentiella hot mot barn. Men hallå, det där är ju enskilda händelser och har inget med religionen att göra? Men fundamentalistislam är heller inte representativ för majoriteten av muslimer i Sverige. Många är muslimer utan att vara utövare, precis som du (?) och jag. En del troende, andra icketroende, men räknas likväl som muslimer.

Du kan ange vilka skäl som helst för att rösta på SD (som att stoppa invandringen) , men inte kvinnors rättigheter/hbt-rättigheter. Det vore som att rösta på Fi och anse att ojämställdheten inte är ett probelm. Error, error alltså.

/Marita

Reply
vmm

Marita: är det något jag inte blandar ihop så är det muslimska fundamentalister och sekulära muslimer. Jag pratar om den muslimska kultursfären som jag är helt övertygad om kommer att förändra vår kultur och, om du frågar mig, till det sämre. Muslimska fundamentalister och det vi kallar terrorister är inget som helst problem (förutom för dom som drabbas direkt, såklart) utan dom kan vi skydda oss mot med polis och militär. Långsam kulturförändring av ack så snälla och fredliga människor som vill oss väl och vill alla väl och som inte gör annat än bor och finns hos oss är fienden. OBS Inte dom människorna i sig! Jag pratar kulturförändring och man kan aldrig utse enskilda människor till syndabockar!

Nu har jag inte tid att skriva så mycket mer för jag ska gå och se Sex and the City-filmen, men ett citat: “Men fundamentalistislam är heller inte representativ för majoriteten av muslimer i Sverige.”

Hur är “majoritetsislam”, alltså UTAN extremism, en bra grej för den kultur och det samhälle du vill leva i i det framtida Sverige? Extremister är extremister och dom kan vi lämna åt sidan. Kommer fler alldeles hyggliga och trevliga icke-fundamentalistiska muslimer leda till att vi får ett bättre samhälle när det gäller jämställdhet och HBTQ-rättigheter? Vad tror du? Jag vet vad jag tror.

Reply
vmm

Appropå muslimer… jag vet inte varför jag skriver det här här, men jag vill bara påpeka att jag tror jag är tokkär i en muslimsk tjej. Inte för att det skulle vara något problem för mig att hon är muslim, men ändå. Som SD-gillare så utpekas man ju ändå då och då, i alla fall indirekt, för att hata muslimer. Men ja… jag tänker rösta på SD och JA jag är tokkär i henne! Har spanat in henne i några månader och jag har blivit “darrig” och nervös när jag pratat henne. Helt klart kärtecken. Nu under sommaren så har vi haft semester och inte träffats men snart så drar jobbet igång och damn… jag har saknat henne som f-n under sommaren! Under våren var det verkligen “åh, är jag kär eller inte? Är jag kär på riktigt?” osv men sommarmånaderna nu när vi har varit ifrån varandra har faktiskt fått mig att inse att jag är helt jävla nerkärad i den tjejen! Jag verkligen längtar efter att få träffa henne. Jag vet inte vad som händer i framtiden eller så men om någon skulle tvivla på att en person som gillar SD kan älska en muslim så är svaret att SJÄÄÄÄÄÄLVKLART kan en SDare älska en muslim!!

Reply
Fi i Västra Götaland

Fniss – GRATTIS till kärleken – den är underbar!!!

Du är tokkär. Ev religiös hemvist är sannerligen skitsamma. Év kommentarer om SD + islam, hoppar jag över…:)

Lycka till!!
Marita

Reply
vmm

Appropå SD och förhållande till Islam så kommer Lena Sundström med en dokumentär om SD i TV4 nu i augusti. Här är en artikel om det:

http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/hon-ville-mota-de-vanliga-rasisterna-1.1147046

Hon ville möta alldeles vanliga SDare och därför har hon försökt kontakta dom som hotat henne. Jag skrev ju om att jag är kär i en muslimsk tjej men det där att vara trevlig mot muslimer är, enligt Lena, ett sätt att tänka vi och dom och det är främlingsfientligt. Det hade jag inte tänkt på, om jag ska vara ärlig.

“Folk är framför allt väldigt trevliga. Det ingår i vi- och dem-tänkandet. Sätter du en muslimsk tjej med slöja och låter henne samtala med någon som hatar islam så händer något. Det brukar sluta med ”Det är inte dig det är fel på, det är de and­ra”. Det är det som är främlingsrädsla. Det handlar inte om bekant­rädsla.”

Lena slår också fast att:

“De är odemokratiska och tror inte på människors lika värde.” Nej, hon pratar inte om muslimer utan om SDare. Muslimer tror såklart på alla människors lika värde och demokrati.

Ska bli spännande att se dokumentären, även om jag tror den är lite… ja, inte så objektiv kanske. Vi får väl se.

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.