Mera Fidelning åt folket!

Idag läste jag några meningar som innehåller vår framtid. Ett par ynka meningar som visar hur vi kan spara och slösa samtidigt. Faktiskt ren och skär Fi-politik, men vi vill absolut inte vara ensamma, utan kom, kom och dela med oss: Fidela. Och det är alldeles gratis, vi hotar inte med morrande antifidelare. Tvärtom blir det kanske ett fång röda rosor. Eller, nja, vi har inga pengar. Men en kram: En bamsekram!

Orden som bar, avslutade en väldigt sorglig artikel om hur tiden för de äldre bara krymper. På ren svenska, skiter man fullständigt i hur våra äldre medborgare har det. “De som byggt landet”, är ingen klyscha, det är plain facts. Vad man bryr sig om är tid och pengar. Mindre pengar ger mindre tid. Och då sparas pengar. Fast det är  förbannad lögn. En vandringsmyt som nästlat sig in i politikernas ekvationer och tyvärr, även i deras hjärtan. Men det finns en annan verklighet också. Om vi vill:

På det kommunala servicehuset Tunet i Råcksta – som lyfts fram som ett bra exempel av både boende och anställda – har man löst problemet med att alltid ha en extra person utöver grundschemat.

–Personalen behöver aldrig känna att den inte hinner med. Det har gjort att sjukfrånvaron har minskat, och därmed sparar vi pengar, säger verksamhetschefen Birgitta Helin. SvD

Alltså: mer personal = lägre kostnader = bättre omsorg.  Här kan vi snacka 3 önskningar i 1. Nu är det bara viljan som saknas!

Andra som bloggat: Ett Hjärta Rött   Peter Andersson   Katarina Nyberg Finn  

– Marita –

Tack Alexandra Hernadi och Tobias Olsson på SvD för er granskning!

One Comment

Lisa

Åh, vad skönt med positiva nyheter och någon som vågar tänka lite utanför lådan – och får ett resultat som är en vinst åt alla håll. Mer av den varan – mer fidelning!

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.