F(r)!het: Medlemsavgiften fr.om. 1 mars: 30 – 300 spänn – Yes!

Välj Din egen medlemsavgift!!!!!!!!!! Hur går det ihop….???…Jo, Feministiskt Initiativ  går helt enkelt i takt med sin övriga politik:  Vi ser att människor har olika förutsättningar och vi öppnar upp för alla. Ekonomi skall aldrig utgöra ett hinder att vara Fia. 

Ett alternativ hade varit att ha en sänkt medlemsavgift för arbetslösa, långtidssjukskrivna, pensionärer och ungdomar. Vilket jag själv skrev under först. Men efter att mitt fack Kommunal skickat ut förfrågan om jag ville teckna en försäkring för 80 % i a-kassa började tankarna gnaga. Förutsättningen är att man tjänar drygt 18 000 kr/månad. Hur många av Kommunals kvinnor kan skryta med det, i synnerhet inte alla med deltidsanställningar?  Löner är ojämlika, pensioner är ojämlika och arbetslöshet är inget undantag. De som har tillgång till a-kasseförsäkringar, är ju inte främst kvinnor.  Med en specialavgift för arbetslösa och högre för arbetande,  hade vi kunnat ta 300 kr av ex ett restaurangbiträde som har 17 000 kr/månad. Jobbar hon deltid,  är det förstås ännu lägre.  Den arbetslöse tjänstemannen hade betalat 150 kr med en a-kassa på 20 000 kr/månad. Detsamma gäller förstås pensioner. Inte bra. Och inte alls Fi.

Men nu valde kongressen det optimala:  30-300 kr i medlemsavgift. Och det börjar gälla fr.o.m 1 mars. Man betalar efter förmåga.  Individens frihet..Det där som borgerligheten tjoade så mycket om, men tystnaden har lagt sig efter IPRED, FRA. Sorry, glömde kvinnofällan vårdnadsbidraget förstås, men det är en annan saga..

F!het

– Marita –

No Comments

Apse

Jaha…

Tänkte på en annan sak.

Den nya Fi styrelsen är allt annat än jämställd.

Liksom den förra.

Hur kan ni leva med det?

50/50 måste väl vara självklart om ni skall
tas på allvar?

Reply
fiavg

50/50 med ca 10-15 % män som är medlemmar hade väl varit ojämställt. Eller vad tycker Du?

/Marita

Reply
Apse

Det resonemanget hör jag inte när det
gäller tex styrelseposter i företag.
Då vill många feminister ofta ha 50/50
oavsett antalet män och kvinnor i företagen
eller om deras kunder bara skulle vara män…

Så FI:s dubbelmoral är tydlig.

Gudrun har ju sagt att lönsamheten ökar
med en mer jämställd styrelse.
Då borde väl FI:s framgång göra detsamma?
Lönsamhet i ett politiskt parti kan ju mätas…

Reply
fiavg

Fi vill:
Fi ska verka för kvotering av underrepresenterat kön till börsnoterade styrelser.Observera där att det alltså handlar om börsnoterade styrelser. Styrelser vars representanter ofta kommer utifrån. Oavsett om företaget består av 100 % kvinnor eller män, så rekryteras ju ledamöterna från andra företag, från offentligheten, där det finns kvinnor. Och män. Också viktigt att poängtera att det handlar om underrepresenterat kön: vi kräver inte att det är just kvinnor som skall in, utan det kön som inte representeras. Kan alltså vara män. Men att rekrytera underrepresenterat kön till ett politiskt parti från andra partier är väl inte att föredra…?:)

Jajamensan – lönsamhet i ett parti går att mäta. Ibland bra ibland sämre. Fråga KD som bildades 1964 o kom in i riksdagen 1991. Bortsett från valsamarbetet med Centern 1985. Eller Miljöpartiet, med start 1981 som nationellt parti , kom in 1988, åkte ut o sitter nu sedan 1994. Fi är inte ett dugg oroliga för lönsamheten mätt i valresultat som jag antar att Du åsyftar. Vi har tiden för oss.

– Marita –

Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *