Med rosa ballonger mot rasism

Var inte helt förtjust i idén att demonstrera mot nazisterna på Kortedala Torg. Inte alls, faktiskt: neeeej, mata inte trollen…… Låt dem skrika sig hesa till ekot av sina egna röster. Ensamma. Utan uppmärksamhet.

Jag hade fel. Efter att ha sett och hört om manifestationen gjorde Fi helt rätt att närvara. Lugnt, fast och övertygande mot rasism. Och visst såg jag dem i mängden.  Såg vårt kännetecken: de rosa Fi-ballongerna.  När du ser en så´n nästa gång, så vet du att där kommer rättvisa och solidaritet. Mänskliga rättigheter, helt enkelt.

/Marita

Motdemonstranter överröstade högerextrema      Demonstrationer efter misshandeln i Kortedala       Motdemonstrant påkörd efter högerextremt möte     ”Vi är beredda att försvara oss mot nazisterna” (rosa ballonger i bild:)      Polisen väntar demonstrationer i Kortedala      Motdemonstranter tystade ND-möte (rosa ballonger i bild:)      700 demonstrerade mot rasism      (rosa ballonger i bild:)     Nationaldemokraterna fick inget gehör      Hundratals i protest i Göteborg     ND-demonstrationen i Kortedala slutade lugnt (rosa ballong i bild 3/4:)

No Comments

Fi Västra Götaland

Hej Lena
“Odemokratiskt” att demonstrera. Låter som ett synnerligen otrevlig samhällsvision. Diktatur, faktiskt.
/Marita

Reply
Nicklas Eriksson

Bra där “Lena”. Ännu ett högertroll som rapar floskler. Det enda jag såg Fi (som verkligen inte är vänster) göra vad att gå med sina ballonger och sjunga sånger. Var ligger det odemokratiska i det?

Ta av offerkoftan och fatta att inga utom en bunt missanpassade gillar er.

Reply
Arvid Nilsson ( svensk )

Rasism – är det när man uttrycker ogillande mot andra kulturella yttringar i vardagen? Hurstår det till på hjärnkontoret??
Tycker du låter nazi tyskland 1937.
Det fanns en härlig filosofisk man för länge sedan ( Voltair? ) som uttryckte “Jag håller inte med om dina åsikter, men jag skulle ge mitt liv för din rätt att uttrycka dem” – kanske vore något att fundera på.

Varför håller du på att berika mäskligheten med din dynga???? Skaffa glasögon, ni kanske får mängdrabatt till alla 7 i klubben.

Reply
Affe

Var det endast 30-tal unga nassar som vågade demonstrera mot det våld Carl-Erik (en av många) har råkat ut för här i stan? Och resten av “folkmassan” inkl. Carl-Eriks “vän” Rosa och Fi fokuserade sin demonstration mot dessa 30 NS-are?? Hur många har dom gett sig på och misshandlat då? Jag säger jag bara Fi Fan för detta fega samhället! Fi viftar med rosa ballonger och tittar på medan jämlikhet mellan könen och kvinnors och hbtq-personers rättigheter i samhället sakta men säkert skruvas tillbaka tillmedeltiden.
“Inga rasister på våra gator” är heltidsdemonstranternas utslitna klyscha. Väl och bra det då. Men vem fan vågar stå fram och skrika INGA LIGISTER PÅ VÅRA GATOR!!

Reply
Hans Olsson

Klart man skall visa sitt stöd till ungdomar som sparkar ner pensionärer, de har ju ingen lokal lixom!!!

Reply
Fi Västra Götaland

Heeeeeej Mikaela!

Klart jag kommer ihåg! Jösses, så många underbara personer man träffat gm F!, som du:) Hur har du det?
/Marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.