Maud ersätter Mia och Klara

Mia och Klara avslutade för säsongen (?) igår. Så trista söndagarna blir utan deras  klipska fånigheter..suck.. 🙁

Men nu finns det hopp, värdig ersättare är Maud Olofsson, som verkligen kan få till det med (o)jämställdheten!  Maud fixar ojämställda bolagstyrelser genom utbildning.  Hahahahaha 🙂 Förmodligen en satir på alla undersökningar, på all realitet som visar att  lön beror på kön.  Fniss, utbildning är just det som kvinnor har

Ännu roligare, Maud, och mer effektivt (kanske för verklighetstroget..?),  hade varit om Du öronmärkt checkarna till maskering. Ja, som när kvinnorna inte fick åka Vasaloppet, utan tvingades klistra på sig skägg. Och låtsas vara män. Mmmm, fast skägg är ju inte så vanligt i styrelserummen…, Percy Barnevik var väl rätt ensam…. Men det löser sig säkert. Du har så bra fantasi, så lååångt från verkligheten, att Du säkert kommer på något.  Kanske deala något bra arrangemang med Buttericks,?

Som Gudrun Schyman säger:

Kvinnors låga representation i bolagsstyrelserna handlar inte om kvinnors brist på utbildning. Det handlar om överskott av inbillning

Exakt.

Avslutar med ett riktigt kul inlägg om Maud och de 200 kvinnorna ….hahahaha…..

– Marita –

No Comments

vmm

“utbildning är just det som kvinnor har.”

Jaha… Vi får väl kvotera ut kvinnor då från utbildningar. Så det blir lite mer jämställt, menar jag.

(det var ironi – jag är på dåligt humör efter att just ha hört Maud Olofsson uttala sig i radio…)

Reply
fiavg

Fast det görs ju redan, som vetrinärutbildningen t.ex.

När det gäller börsstyrelser är det ju underrepresenterat kön vi vill kvotera in. Kön är alltså kvinnor. Eller män.

“Dåligt humör”??? Maud som är så kul!

/Marita

Reply
vmm

Det där med veterinärutbildningen är ju en ren skandal. Men så kan det gå om man säger att man ska eftersträva en jämn könsfördelning.

Att det är underrepresenterat kön som ska kvoteras in strider i alla fall mot min princip att kön inte ska spela någon roll. Ett mål om en jämn könsfördelning befäster bara uppfattningen om att mänskligheten är delad i två delar. Och att män är män, en man representerar män, tänker manligt och är manlig och motsvarande fast tvärtom gäller för kvinnor.

Visst – Maud är kul. “Höhö”, som hästen sa 😉

Reply
fiavg

Men nu spelar ju kön roll. Inte beror den överväldigande mansdominansen på att män är smartare, har en bättre utbildning.

Haha, apropå hästar o fd jämställdhetminister Orback: en radiointervju förklarade den nye ministern att han inte har några fördomar mot homosexuella med orden:
Jag hade också en härlig syster till min mormor i Kanada som levde med en häst. http://www.expressen.se/1.149417

/Marita

Reply
vmm

“Men nu spelar ju kön roll. Inte beror den överväldigande mansdominansen på att män är smartare, har en bättre utbildning.”

Kön spelar roll för vi tycker att det spelar roll. Jag uttrycker mig kort och retoriskt här men faktiskt är det så att kön spelar roll för att vi människor i våra huvuden låter kön spela roll. Slutar vi alla omedelbums med att tycka att kön spelar roll så kommer inte kön att spela roll.

Nej, att fler män sitter i styrelser tror jag inte beror på att män skulle vara smartare eller något sådant. Men visst tror jag att män och kvinnor är olika, och det finns både biologiska och sociala orsaker till det. Men det är struntsamma. I styrelser hamnar vissa personlighetstyper och sedan ska vi aktivt strunta i om de är män eller kvinnor.

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.