Lokal(l)t

Idag berättade Thomas Martinsson från Miljöpartiet i Göteborg hur det funkar lokalt, i kommunpolitiken. Och vi lärde oss verkligen massor – stort tack, Thomas!! Kanske göteborgsfior får tillfälle att jobba med Thomas och andra göteborgspolitiker redan nästa år. Kanske med några av hans partivänner i Grön Ungdom, som gjorde en viktig och kylig..brrrr…manifestation på Järntorget. De klädde av sig för att visa hur det ser ut om 80 år i Göteborg. Om inget görs åt utsläppen av växthusgaser. 

Vi röstar om valdeltagande i Västra Götalandsregionen och Göteborgs kommun 5 december.  Förutsättningarna är goda. Mycket goda.  I grundlagsutredningen (s 43) där man gör simuleringar över olika valsystem, bl.a. med 1 valkrets i Göteborg (idag finns det 4 st).  Om så varit fallet 2006, ja då hade Fi haft 1 mandat i Göteborgs kommunfullmäktige redan.

I eu-valet fick Fi 2253 st röster i Centrum, vilket motsvarar Valkrets 3 i kommunvalen. Där röstade 2478 st väljare på centerpartiet valet 2006. Vilket gav (c) 1 mandat…så chanserna är som sagt finfina.

– Marita –

No Comments

Björn Lindgren

Marita!

Tack så mycket för stödet – det värmer! Efter en timme började man bli lite kall, men då var vi ändå klara så det gjorde ingenting 🙂

Vi är riktigt glada att GP skrev om det så bra, för det är ju tydligen svårt att få in saker i GP (är ny i stan, så jag har ingen koll på det).

/Killen med vitt linne på bilden i GP

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej Björn
Ni ska absolut vara glada och välförtjänt stolta: det var en kanonidé som verkligen får människor att tänka till.

Hoppas Du och de andra fått upp värmen:)

Marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.