Lite skit i hörnena ger ett rent helvete

Bättre lite skit i hörnena än ett rent helvete, tycks sjukhusledningar resonera när städning blir ett minne blott. Spara på städpersonal är ingen match, de utför ju ett av de “enkla yrkena” enligt industrifacken i årets avtalsrörelse.  “Städning” – det är väl så´nt man köper in någonstans ifrån och RUT:ar?  I Trollhättan beslutade politikerna att hemtjänsten städar var tredje vecka, istället för varannan.  TTELA.  Oj, skulle gärna göra en Carina Berg och flytta in  hos en trollhättepolitiker som bara behöver städa var 3:e vecka. Vilken semester! Så måste de ju ha det eftersom de tycker att de äldre får nöja sig med mer sällan. Eller?

Städning är enkelt att spara på. Men skit växer sig runt hörnet med en rasande fart och blir smitthärdar.

Läkaren Björn Bragée som blev patient, larmade om skiten på sjukhusen. Intorkad bajs på toalettstolen blev bara för mycket. Inte endast äckligt, utan rent livsfarligt när multiresistenta bakterier sprid i takt med att städningen ses som en skitfråga. Sjukhusledningen reagerade inte. Inte heller Socialstyrelsen.  Utan respons gick han vidare till DN flera gånger, men ingen notis där heller. Städning är ingenting vare sig för löneförhandlingar, för myndigheter eller sjukvård.  Men spelar skitmycket roll för  livsfarliga infektioner. Björn visar några smitthärdar:

Socialstyrelsen som kallar bristen på städning “en surdeg”, har fortfarande inte gjort ett skit. Det handlar om “prioriteringar”.

Lite skit i hörnena som ger ett rent helvete.

/Marita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.