Lilla stora hotet

100 000 kr-flammorna fortsätter att blossa upp.  Det är bra. Bra att diskussionen om ojämställda löner äntligen tagit fart.  Bra att så många höjer sin arga röster, som tycker att nu får det vara nock. Som Monica K på Gotland:

Nå, skäms jag då nu när jag varit delaktig i den illaluktande och “oacceptabla” pengabränningen. Nej, jag skäms inte, men jag har inga planer på att göra om det, Henry Lindkvist kan vara lugn.
Det jag verkligen skäms över är att jag säljer mig och min kompetens så billigt, även om jag innerst inne vet att skammen inte är min.
Detta mina herrar drabbar väl inte er och ni kan lugnt sitta där med era stillsamma kommentarer om att “visst är det orättvist” och komma med pekpinnar om vad man bör och inte bör göra. Men jag, jag är desperat och vill ha förändring NU!  HelaGotland.se

Skuldbeläggningen har varit central i attackerna om pengabålet. Skämmes. Särskilt  ska kvinnor skämmas över att behandla pengar så illa. Intressant, hade aldrig kunnat ana att de fanns så många välgörare runt om i andra partier och på ledarsidor. Måtte vara enorma belopp de donerar från sina feta lönekonton varje månad.  Intressant också att det finns principer vad man får göra och inte får göra med skattade pengar.  Det finns nono, som aldrig dyr handväska medan ännu dyrare klocka är helt i sin ordning.  Bränn pengar på vilken skit som helst, men elda upp dem – absolut inte!

Sniff, sniff, lukten av brända pengar tycks ha ersatts av en annan välbekant doft (läs odör). Det stinker nämligen ren och skär avundsjuka i etablissemangets salonger. Avund över att Lilla Fi lyckats med att dels sprida frågan över hela världen, dels att Lilla Fi faktiskt har en lösning på lönediskrimineringen. De Stora Partierna har hela tiden ryckt på axlarna och hänvisat till den svenska modellen, samtidigt som man bedyrat sitt feministiska perspektiv.  Snick snack och ingen verkstad.

Lilla Fi äger. Lilla Fi som är störst på Pride. Känns ballongerna igen..:?

 

Lilla Fi  som kommit för att stanna. Stanna och växa till Stora Fi. Så de´så.

– Marita –

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.