Lex Carema

Carema känner sig orättvist behandlade av medierna. Jag baxnar.

För mindre än 2 veckor sedan, 15 december 2011, gjorde Vänersborgs kommun oanmält besök på Carema i Brålanda.  Bl.a. det Carema där en kvinna dog av svält. Nu kunde man ju tro att vårdbolaget skärpt till sig.  Åtminstone putsat fasaden för att mota den mediauppmärksamhet, de inte anser sig vara förtjänta av. Icke. Istället fortsatt för få anställda:

Kommunens bemanning är 0,83 heltidstjänst per boende, Carema fick i sitt avtal gå ner till 0,80, i dag är nivån i Brålanda enligt Erlandsson (äldreomsorgschef)  nere kring 0,75-0,76. TTELA

Hade jag lurat kommunen på ex. socialbidrag,  hade näppeligen kravet mot mig landat på mindre än 1/3 del av min skuld. Istället hade jag förutom hela beloppet, åtalats enligt bidragsbrottslagen. Men Carema som saknade 2,18 årsanställda, som tjänat 970 000 kr under 2011, betalade tillbaka 300 000 kr. Personalen har fått jobbat för de kollegor som saknades, de äldre har inte fått den vård de har rätt till. Och Carema tycker tillvaron känns orättvis. Hela vägen till banken.

Carema Care har tagit del av Vänersborgs kommun tillsynsrapport och kommer själva kontrollera uppgifterna.

—  Visar det sig att vi har brutit mot avtalet kommer vi självklart rätta till det, säger regionchefen Gertrud Öjetoft. SR

Rätta till?! Det enda rätta är skattebetalarnas samtliga pengar tillbaka till kommunen. Plus straffavgifter som oavkortat går till personalen som slitit underbemannade och självklart återbetalning av de äldres boendeavgifter.  Sist men inte minst, ett åtal för förskingring av skattemedel. Ett Lex Carema.

/Marita

DI om männen bakom Triton      Gp-Debatt Inte ens i USA tror de på priskonkurrens

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.