Långsiktigheten skymmer sikten

Tiden är jämställdhetens värsta fiende. Tiden som politikerna hänvisar till, när ingen vare sig vill eller kan fixa jämställda löner, ekonomi, föräldraförsäkring, representation osv.  Vi ska vänta. Alltid vänta.

Kvinnorna är förlorarna under Alliansens mandatperiod. Anders Borg säger att det blir bättre. På sikt. Hur lång en sikt är förtäljer inte historien. Om lika lång som det sämsta scenariot för en jämställd föräldraförsäkring, får man gratulera barnbarnbarnbarnbarnbarnbarnbarnbarnbarnbarnbarnbarnbarnbarnbarnbarnbarnbarnbarnbarnbarnbarnsbarnen till jämställt föräldraskap och lika ekonomi oavsett kön. Som sagt – hurra, hurra….om 600 år..

Anders Borg & Co kan inte ensidigt anklagas för att kvinnor som grupp värderas lägre än män som grupp på arbetsmarknaden. Det får vi fråga s-styret om, som verkligen haft tid att förändra.

Nänä, vi väntar inte längre. Det är just snacket om långsiktigheten som skymmer sikten för att allt faktiskt handlar om genuin ovilja, okunskap och ointresse. Vi ska ha en Jämställdhetsfond, en valfråga som man kan välja redan nu: Fi Webomröstning Och tusentals röstare har redan röstat åt Fi. Och i topp ligger…jämställda löner.

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.