Kvalitativt SD-värde

Riksmötetscirkusen fortsätterDet visar sig att SD inte alls var först med att protestera mot en interkulturell gudstjänst. Kristdemokraternas Anneli Enoksson meddelar TT att hon flera år sedan, ogillade att en Iman höll gudstjänsten:

Jag tycker att detta är en kristen gudstjänst och vi har kristna traditioner i vårt land, det är det vår tradition är uppbyggd på. Jag ser gärna en ekumenisk gudstjänst med olika kristna familjer och även den judiska traditionen, eftersom vi har halva Bibeln gemensam. Men den muslimska, hinduiska och buddhistiska tron är andra världsreligioner, så det kan vi ha i andra sammanhang, men inte vid riksdagens högtidliga öppnande. SvT

KD och SD, hand i hand, lika som bär.  Båda lyfter kristenheten som en av våra traditioner. Genuint, stabilt och riktigt helyllesvenskt.  Ingen bryr sig med att ta reda på att en minoritet av svenskarna inte är troende idag. Båda blundar för det religiösa tvång, för den skuld och skam som präglat förhållandet kyrka och individ genom historien. Ingen reflektion att Riksmötet kan hållas utan såväl religiösa som kungliga förtecken.

Erik Almqvist (SD):

– Det är inte imamen i sig som gör att jag inte går, utan helt enkelt avsaknaden av ett kvalitativt kristet budskap i gudstjänsten.

“Kvalitativt kristet budskap”. En knepigt uppgift om det ska vara SD-korrekt.  Budskapet får inte innehålla antirasism eller annat (?) politiserande, vilket kan översättas med att inte gå emot Sverigedemokraternas övriga värdegrunder.  Kvar är Jesu födelse. Nej fasen, det går ju inte heller an: Jesus predikade allas lika värde.

Det får bli…..tyst.

/Marita

Läs också: Kent M (m)   Rabiatfeminism  Mikael Andersson (c)  Ärrhå

4 Comments

Bismarck

Korka igen rödvinet och sluta bränna halmgubbar för fan… Er förtalspolitik är bara pinsam.

Reply
Fi i Västra Götaland

Hej Bismark
Jaha. Är det det vi ska göra: stå i givakt och invänta order. Ska försöka tänka på att vara lydig. Inte.
/Marita

Reply
Danne

Det bästa vore ju om de verkligen såg till att skilja på staten och kyrkan en gång för alla och avskaffa traditionen helt. Religiöst mumbojumbo har INGET att göra i politiken, oavsett vilken religion det handlar om.

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.