Kongresscitat som Sara samlat

Anna Sjödin, rektor för Vindelns Folkhögskola och tidigare SSU-ordförande  och Helene Sigfridsson, generalsekreterare för Makalösa Föräldrar var Fi-kongressens mötesordförande. Otroligt kompetenta och tålmodiga personer som höll ordning på inlägg, yrkanden, debatter, tider. Ja, precis allt.

F.d Fi-styrelseledamoten Sara Rosberg  har samlat kongresscitat som jag klipper och klistrar:

Du är sosse!” -Birger konstaterar en katt bland hermelinerna (vår eminenta ordförande Anna Sjödin från ssu).

Jamen då pratar jag en stund till” -Gudruns svar på att talarlistan är tom efter att vi en tid innan satt talartiden till 1 minut (en omöjligt uppgift att hålla för vår Gudrun).

Är ni för eller emot jämlikhet?” -Anna Sjödin ger uttryck för den förvirring som uppstått efter en stunds än mer förvirrad debatt.

Nog med beslut!” -Olycklig felsägning av Gudrun sista kongressdagen.

Det är ju bra om inte alla sitter i valberedningen” -Anna Sjödins kommentar på det stora antalet intresserade till kommande mandatperiods valberedning.

Det här med knacka dörr känner jag är en dålig idé, det ger ett lite frikyrkligt intryck” -för mig okänd medlem ger i talarstolen uttryck för en känsla jag personligen delar inför kommande valrörelse.  (Marita: medlem från Göteborg)

Jag är väldigt nöjd där jag är” -Anna Sjödins svar på uppmaningen från en medlem att byta parti.

Även för de som önskar mig dit pepparn växer, eller kanske till ännu varmare ställen, kan ju Bryssel vara ett delmål” -Gudrun under sitt avslutningstal.

Slut på saxandet – tack för Du tog Dig citattid,  Sara!

Nästa år har vi valkonferens för att fastställa kandidatlista och valplattform för riksdagen. Hoppas att vi ses där!

– Marita –

No Comments

fiavg

Det är Du som skall ha tacket! Du skall veta vad vi var impade av hur smidigt o strukturerat Du förde oss (stundtals röriga personer..:) igenom kongressdagarna.

/Marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.