Kom, kom med din klokskap och bestäm!

Det finns personer som man bara önskade vore politiker (och vice versa…..). Kom, kom med din klokskap och bestäm!  Sanna Lundells senaste blogginlägg Förvirrade sossar gick på Moderaternas skitsnack om försäljningen av vårdcentralen Serafen, placerar henne högt upp på listan över personer som skulle göra skillnad.

Tänkte inte på det, säger politiker när läkarna gjorde ett smart klipp. Vad var det som var svårt att förstå: att våra gemensamma skattepengar måste förvaltas för allas bästa? Inte transfereras till privata bankkonton.

Sanna beskriver sossarna som “förvirrade” i frågan om utförsäljningen av våra ägodelar. Ett ord som också beskriver socialdemokratins tynande tillvaro. Det handlar inte om Juholt, inte om Sahlin eller Persson. Det handlar om ett parti som jagar Alliansens svans istället för att ta hand om sin ideologi.

Vad vill Socialdemokraterna? Nästan samma saker som Alliansen, fast lite mindre.  Ett Alliansen Light. Privatisering jadå, men inte så mycket.  När regeringen tvingade arbetslösa från  jobb (jo, jag vet, hur galet är det inte), skälldes deltidsbegränsningen ut, sedan var det det tyst. Sedan blev det lite prat och då plötsligt skulle den behållas, bara förändra från 75 till 100 dagar.  Sedan fortsatt tyst. Nu är det flest  kvinnor som är deltidsarbetslösa, vilket kan förklara ointresset.  Mycket av det vi idag anklagar Alliansen för, har sjösatts av socialdemokratiska regeringar: jämställdhet i ord men sällan i handling, sjukförsäkringen, flyktingpolitiken, arbetsmarknadspolitiska låtsasprojekt.  Javisst, blev det betydligt värre med Alliansen, men grunden stod klar, färdig för fortsatt rasering. För det är så vi bygger landet: genom att riva ned.

Nästa vecka har arbetsmarknadsutskottet i vår skuggriksdag möte.  Är det något du tycker vi ska ta upp, maila gärna. Här är höstens motioner. Vet att det finns så mycket klokskap som aldrig når politikens öron, så kom, kom med och bestäm!

/Marita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.