Icke oväntat. Icke förvånande. Alltid för jävligt.

Strax Uppdrag Gransknings reportage om råden från imamer om våld mot kvinnor, om månggifte och om våldtäkt.

För jävligt. Men knappast oväntat. Tvärtom är jag förvånad över att så många verkar…förvånade….?  Alldeles för många religiösa företrädare, oavsett religiös hemvist,  gömmer sig bakom en Allsmäktighet i kampen att stoppa mänskliga rättigheter.

“Kvinnoförtryck är myter och propaganda mot islam”, säger Imamen från Göteborg. UG.  Intet nytt under solen: kvinnoförtrycket som bluff är ju förutsättningen för antifeminismen.  Då som “propaganda från statsfeminister”. Lol. Inte.  Antifeminister vars agenda ofta innehåller hat mot islam.  I själva verket lika som bär, med kvinnohatet som bärande gemensam nämnare.

En frikyrkopastor från Knutby ger exakt samma syn på kvinnans sexualitet som en del av de granskade imamerna:

“Se inte på din man som den dära som drivs av så mycket sexualdrift och vill jämt. Ja, vill han jämt så ge han det då, det kan du väl bju´på. Det lider väl inte du av? ” Vad tycker Gud om religionen?

Att inte anmäla våldtäkt/våld utan sköta det internt, inom församlingen, var verklighet för den kvinna som i åratal våldtogs och misshandlades av sin make:

När kvinnan, som kommer från en ort i Västergötland, berättade för några äldstebröder i församlingen om sin situation ska hon ha fått rådet att ”följa kärlekens väg”. Enligt kvinnan löser man saker internt om man tillhör Jehovas vittnen. Därför tog det så lång tid innan hon vågade ta steget och anmäla mannen. GT

Hbtq-hatet sprider sig i Europa , där religiösa krafter gör gemensam sak med högerextrema. Hat som förenar.

Katolska kyrkan tystade ned pedofilbrott. Höll förövarna bakom ryggen och lät övergreppen fortgå. År efter år.  Dokumentären Sex Crimes and the Vatican:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=MwOV8QF9d88]

För jävligt.

/Marita

GP1     GP2     GP3      SR1      SR2    SR3    AB1     AB2     AB3     Sydsv   SvD1     SvD2   SvD3    DN1     DN2     DN3

No Comments

bengt-olof klasson

Försök inte att blanda bort korten.Det är Islam programmet handlade om.

Reply
Fi Västra Götaland

Hej Bengt-Olof
Programmet handlade om kvinnors rättigheter. Missade du det eller var det ointressant i sammanhanget?
/Marita

Reply
bengt-olof klasson

Det är inte ointresant.Jag har upfostrat mina döttrar att tänka självständigt,samt att genomskåda er småborgliga propaganda .Samt ert hat mot familjen och kristendomen.

Reply
Fi Västra Götaland

Hej
Eva: Sant, det är kvinnor som drabbas. I (och utanför) religioners olika namn.

Niklas: Intressant iakttagelse. Dilsa Demirbag Sten skriver i DN http://www.dn.se/nyheter/fortryck-bakom-from-frontfigur :
“Enligt Dalai lama är homosexualitet något som ska undvikas och definitivt är uteslutet för de buddistiska munkarna. Det första man undrar är förstås hur vanlig homosexualitet är i de fromma klostren. Visserligen finns det också tibetanska nunnor, men deras plikt är att serva munkarna. Kvinnor är ett slags pigor åt de heliga männen och de får absolut inte vidröra dem.”

Bengt-Olof: Trodde att småborgerlig propaganda bl.a. innebar att hylla familjen och värna religionen…? Fast iofs…jag tycker ju att Fi älskar familjen i alla dess olika konstellationer: pappa + pappa + barn. Mamma + mamma + barn. Kvinna + kvinna. Kvinna + man. Mamma + barn. Pappa + barn. Hen. Han. Hon. Hen + hen + barn. Listan kan göras hur lång som helst. Människor som älskar och respekterar varandra/sig själva är värda all kärlek.
/Marita

Reply
Fjantigt

Nicklas.. Man är inte homohatare för att man kritiserar nåt om det.. Kanske borde du läsa detta.. http://www.religionfacts.com/homosexuality/buddhism.htm

Marita, Du borde läsa på lite mer om antifeminism.. finns alla grenar. Feminism kan lika mycket anses vara sexistisk och förlegad. Finns väldigt många sjuka feminister som ser Valerie Solanas som hjälte av någon sort! Kvinnoförtryck och “kvinno” hit och dit..

Reply
Fi Västra Götaland

Hej
Det som förenar antifeminismens grenar, är väl precis just det: “Kvinnoförtryck och ”kvinno” hit och dit..”
/Marita

Reply
GH

Programmet handlade om Islam-anhängares maktmissbruk! Allt handlar om de män som anser att kvinnan skall vara mannens slav och inte ha några rättigheter alls. Inte ens hur hon ska klä sig. “Om mannen slår henne ska HON be om förlåt för att han blev arg”. Vad säger det om mannens respekt för kvinnan? Är inte det “kvinnoförtryck” så säg?
Givetvis är inte alla män sådana, men tendenser finns kvar i de flesta kulturer. Kvinnor har inte samma värde, inte samma rättigheter och inte samma möjligheter som det manliga könet, men de har stora skyldigheter.

Reply
Fi Västra Götaland

Hej GH
Synen på mannen som människa och kvinnan som bihang, som slav: master and servant, har vare sig religiösa eller geografiska gränser. Imamerna är lika lite representativa för islam, som Knutbypastorerna och katolska präster är för kristendomen. Kvinnoförtryck i alla dess former måste upphöra.

En annan riktigt sorglig dokumentär, är “Ingen riktig våldtäkt” http://svtplay.se/v/2797761/dokument_inifran/ingen_riktig_valdtakt?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2797761/sb,p103467,1,f,-1 . Anno 2012, tycks klockan ha stannat på medeltiden. På skolor i världens mest jämställda land (….suck…..), bland svenska ungdomar och vuxna av båda könen, återskapas år efter år helt skilda villkor för tjejer och killar. Villkor med fruktansvärda konsekvenser.
/Marita

Reply
Fjantigt

Please educate yourself, Marita.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Antifeminism
http://en.wikipedia.org/wiki/Masculism
Numera, använder många termen Antifeminism för att visa sitt motstånd mot Feminismen. Det BETYDER INTE, att man måste vara mer sexistisk på något som helst sätt.
Sedan denna så kallade löneskillnaden, jo när sker den? Uppe i höjdarna.. Vanligt folk tjänar inte 45,000+ i månaden.. Känns helt jävla onödigt att ens påpeka att en kvinna i toppen får 5000 kr mindre än sin manliga kollega som tjänar tex 50,000 kr i månaden efter skatt…
Dom mest utsatta i detta land är inte direkt kvinnor i sig,utan handikappade vare sig det är psykiskt/Fysiskt eller arbetsmässigt. Ja en stor del av dessa är kvinnor. Men du som kvinna kan aldrig veta heller hur svårt det är för killarna/männen. En person som jobbar med något milt handikapp kanske får 10-12k efter skatt i månaden för samma jobb som en annan får 16k för. Där har vi skillnader!

Reply
Fi Västra Götaland

Hej igen
Tack för länkar! Kan meddela att mycket av utbildningen sker via inkommande post/kommentarer från antifeminister. Och det är en del, mindre trevliga saker som ingår i kursen..

Som vägran att se den strukturella diskrimineringen på arbetsmarknaden. Där mansdominerade sektorer tjänar mer än kvinnodominerade. Den klassiska skillnaden mellan vården och verkstaden. Där kön sätter lön. Ett aktuellt och trist exempel är sjuksköterskornas kamp för rättfärdig lön.

Sedan understryker Fi gång på gång att könsroller stänger inne och låser fast, vilket självklart drabbar alla. Fi tillhör fåtalet som ser pappor som fullvärdiga föräldrar, lika kapabla att ta hand om sina barn som mammor och kräver individualiserad föräldraförsäkring.
/Marita

Reply
Inez

Nu handlade Uppdrag Granskning om islam och då tar ni fram ex från kristendomen. Kan vi inte tala om islam när det var vad programmet handlade om? Varför är ni så rädda? Gudrun Schyman har gömt sig och era tre talespersoner likaså. Som kvinna blir man ju förbannad över den oerhörda fegheten och hur ni sviker de ni säger er kämpa för.

Vad gäller antifeminister så finns det väl olika personer där som bland feminister.
Ni generaliserar så mycket att ingen tar er på allvar.

Reply
Fi Västra Götaland

Hej
Reportaget behandlar enskilda individer, inte islam som religion, utan vissa uttolkare. De undersökande kvinnorna är ju också muslimer som tror på jämställdhet och mänskliga rättigheter.

Det är relevant att belysa vilken fara företrädare för en religion, oavsett vilken, kan utgöra med en Allsmäktighet som alibi. Definitivt ingenting som är unikt för företrädare inom islam, utan finns överallt. Inom och utom religioner.
/Marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.