Icke-önskvärda blir allt fler

Om någon ser en vit man med välavlönat arbete (som han haft under minst 1 år), som aldrig sjuk, aldrig riskerar arbetslöshet, har ni skådat Alliansens favvomedborgare. De blir allt färre till antalet, men det är dessa personer som får allt. Rubbet. Resten av befolkningen får ta av det lilla de har för att betala alliansfavoriternas skattesäkningar på kors och tvärs.

Senast i raden av dumheter är nya regler i sjukförsäkringen. Nya igen, alltså.

När arbetslösa, studenter, alltså nya på arbetsmarknaden blir sjuka, straffas de med låg (någon alls?) sjukpenning.  Detsamma gäller för deltidare som får heltid: nu heltidsarbetande som är sjuk får ersättning som deltidare.

Nu är det väl dags för regeringen att skrota sjukförsäkringen även på papperet? I praktiken är det redan realitet. Så slipper medborgare våndas. Slipper utsättas för misstänkliggörande.  Icke önskvärd medborgare, har ingen trygghet.  Ingen rättighet. Punkt. Gruppen icke-önskvärda som sväller efter varje nytt allianstrick: sjuka, deltidsarbetande/-sjukskrivna, flyktingar, arbetslösa.  Och senast i raden alltså studenter med nya jobb som bli sjuka…jisses.

På Fi:s rådslag i Göteborg i helgen var just en trygghet en av punkterna: en samlad social försäkring.  Vilket Gudrun lyfter fram här:

Dags för alla icke-önskvärda att komma in i värmen. I tryggheten. En rättighet.

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.