Hulebäcksgymnasiets politiska temadag

Idag besökte F! Hulebäcksgymnasiets politiska temadag. Många unga tjejer och killar var nyfikna på vår politik och kom med både förberedda och spontana frågor. Det var bl.a. många som undrade om man kan vara feminist om man är kille och vad vi har för konkreta politiska förslag för att göra samhället mer jämställt.

Vi fick även frågan vad vi tyckte om att Nationaldemokraternas närvaro, varpå vi svarade att yttrandefriheten ska försvaras så länge ingen kränkning eller hets mot folkgrupp förekommer, vilket det tydligt gjorde i ND’s material. Eftersom eleverna var väl informerade om skolans värdegrund, baserad på alla människors lika värde, kunde de utan problem själva avgöra att så var fallet.

Det var en mycket trevlig dag, trots tumultet kring Nationaldemokraterna som resulterade i en spontan antirasistisk demonstration från elevernas sida. Ett stort tack till elever och lärare på Hulebäcksgymnasiet för att vi fick besöka er fina skola!

– Jenny och Ida –

No Comments

Per kjellson

spontan antirasistisk demonstration? demostration betyder någor helt annat. Vilken verklighet lever du i? Innan Rektororna kom ovh bildade en “mur” kring NDUs bord så var där extremt många elever framme och diskuterade och var nyfikna på ders politik, men efter att rektororna beslutade att bilda en “mur” så började det att bli problem, då det legimerades att börja skrika och kasta papperslappar (vilket var bland annat eran propaganda framförallt, inte NDUs)

Reply
rsgoteborg

Fi VG: RSGöteborg kommenterar Per Kjellson:
Hahaha var du där eller? Eller ska man tro det som står på nd sidan. I själva verket var det flera hundra elever som alla var nyfikna på nd. De stod i kö va? Alla ville de gå med men rektor stod i vägen? Skylten inga nazister på vår skola syftade på något annat än Nds besök. de som ropade “Ni kan gå hem nu” tränadebara inför kommande hockeymatchen och polis tillkallades för att nd skulle få skriva en anmälan.

Reply
Ragnar

Detta var rent sagt vidrigt ur ett demokratiskt perspektiv att folk kan få en mobb och lynchmentalitet att vändas till att vara en demokratisk yttring.

Men det är nog så att ND får ett ökat stöd efter detta eftersom mångapotentiella sympatisörer tydligt ser att de står upp för svenska värden fast de riskerar att utsättas för glåpord och situationer som kan innebära fara.

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.