Här är hon!

Vem är hon, frågar GP. “Hon” är förstås Stina Svensson. Stintan, alltså. Stina som föreslås ta över rodret efter Gudrun Schyman. Så här peppad var hon i Pride 2010-tåget:

4 Stina-saker jag tänker på allra först:

Rättvisa – om Fi inte funnits (oj, så konstigt), hade Stina fortfarande ställt sig på de utsattas sida och drivit frågor om jämlikhet och rättvisa. Fackligt eller i någon ideell organisation.

Ishockey -Visste inte att det fanns ett Linköping-lag. Efter att ha träffat Stina vet jag.

Husbil – en kär vän som avverkat otaliga resor på valturné med Gudrun. Och till Almedalen. Går mestadels på bensin (diesel?), men det händer att just händer som puttar får vara energikälla.  Hur miljövänligt är inte det..?:)

Bamse – Om Stina skulle vara en seriefigur, skulle Bamse passa bra: är man så stark som Stintan, måste man vara snäll. Och det är hon. Snäll och stark. Vår nya talesperson från Göteborg.

Tillsammans med Sissela och Carl, kan det inte bli annat än bra. Nej: BÄST!

2 Comments

Bo Grahn

Det jag mest undrar över är den styrelse som också nominerats liksom talespersonerna. Styrelsen består av EN ENDA MAN och resten kvinnor. Det måste väl vara en dubbelmoral av värsta sort?
FI kommer vara mindre jämställt än SD! Men så är FI och SD:s retorik väldigt lika. En yttre fiende, mannen respektive invandrare, som ni skyller allt på. Nu kanske svaret blir att det inte finns tillräckligt kunniga och intresserade män och/eller att den stora majoriteten av era medlemmar är kvinnor. Men det skulle i så fall aldrig fungera för nån annan manlig organisation som svar. Då skulle FI och alla andra feminister protestera. Men kanske handlar feminism inte om patriarkat utan om att instifta matriarkat där en majoritet kvinnor aldrig kan vara ett jämställdhetsproblem?

Reply
Fi i Västra Götaland

2 män: Jonas och Carl (som i egenskap av talesperson också är styrelseledamot)

Fi har en högre andel kvinnor än män. Och hos oss, liksom i övriga samhället, är männen lika kompetenta som kvinnorna. Tyvärr är det ff mest kvinnor som jobbar för jämställdhet. Varför, kan man verkligen undra- Men allt fler män ansluter sig till Fi och det kommer att märkas i framtida styrelser. Styrelsens könssammansättning avspeglar nog ganska väl den %-könsfördelningen i Fi.

Sedan förstår jag ingenting: vadå man som fiende? Är krav på delad föräldraförsäkring, krav lika lön att se mannen som fiende………………….? Vi strävar efter rättvisa. Inte konstigare än så. Men uppenbarligen väldigt farligt. Eller?
/Marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.