Haket ikväll

Nu blir det Haket och heja på Gudrun ikväll igen! Samba är dansen och det blir som vanligt en spännande uppvisning.

Imorgon blir det politik från kl 10 till kl 16. Och sedan möte med Fi Västra Götaland och Fi Göteborg. Dagen avslutas med diskussion om Moderaterna gör skillnad. Glöm det, menade förstås åtskillnad. 

OT: Utelåst är numera att vara inne, fast avstängd från kommunikation över nätet. Utan internet, utan e-post.  Oj, så bortskämd man är med access. Har efter ominstallation sisådär 100 tomma mail utan avsändare i mailboxen. Och det handlar inte om spam, testskickade även till mig själv med samma resultat. La först in Windows Mail, sedan Outlook, men båda e-postklienterna krånglar. Någon som har tips hur jag kan fixa till problemet och slippa använda telia webmail? Tusen tack på förhand!

– Marita –

10 Comments

Lisa

Hurra för att Gudrun och Björn gick vidare! Haket nästa vecka.
Det låter som om ni kommer att ha en spännande morgondag, och jag hade så gärna deltagit om jag hade fått – om det inte var för att jag sitter på ett årsmöte i Lund. Fast det är bra, för jag lämnar en styrelsepost och frigör därför tid till andra engagemang.

Än en gång är M:s lösning på den bristande jämställdheten skattesänkningar. Ja, det är jättebra att undersköterskan har fått mer pengar i plånboken. Hur är det med kvinnorna på beslutsfattande poster i företag? Högutbildade kvinnor? Alla kvinnor är inte undersköterskor.

“Vi måste också ta kvinnors ohälsa på största allvar. Moderat politik stärker rehabiliteringskedjan och ger vägar tillbaka till arbete.”
Jaså? Genom att utförsäkra dem som har mage att inte bli friska tillräckligt fort? Det är inte att stärka rehabiliteringskedjan utan att ta bort den. Men det behövs en fungerande rehabkedja som sätts in så snabbt som möjligt.

“Moderaternas vision är ett samhälle där alla människors kompetens, drömmar och ambitioner tas till vara, där alla har samma förutsättningar och möjligheter.”
Det hade varit trevligt. Vad är M:s recept för att komma dit?

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej Lisa
Åhhh, vad trevligt att Du har mer tid till andra engagemang (som Fi, kaaanske:))

Skattesänkningen är vår tids största bluff. Allra mest per individ har höginkomsttagare (där män är i majoritet) fått. Men Moderaterna håller numera väldigt tyst om vilka som finansierar sänkningarna, vilket man tydligt beskrivit tidigare: arbetslösa och sjuka. Det är sänkningarna i dessa system som blir höjningar för de som arbetar. Så en arbetande som blir sjuk och/eller arbetslös får till syvene och sist, betala sin minskade skatt genom minskad ersättning.

Moderaternas vision är ett samhälle där alla människors kompetens, drömmar och ambitioner tas till vara, där alla har samma förutsättningar och möjligheter
Fniss, är det något parti som inte skulle skriva under? Men det är ju inte sant, vare sig hos M eller ngn annan. Var god inta era platser, politikerbingon har börjat.

Reply
Fior i Västra Götaland

Underbart! Ja, vad bra det går. Kan inga fler danser än de som visats (knappast de heller), så jag undrar vad det blir nästa vecka?

Reply
Callisto

Vad menas med att moderat politik stärker rehabkedjan? Vänta, jag fattar. Man gör sig av med de svaga länkarna som inte svarat på traditionell rehab, eller inte fått någon, dvs ‘botar’ individer som på pappret kan friskförklaras, oavsett funktionellt status. Och vips är människorna rehabiliterade. Genom en enkel administrativ åtgärd har man botat massor!!!
Och jag som gått 4 år till magisterexamen i sjukgymnastik!!! Hade ju räckt med att vända ett par papper. Silly me!

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej Callisto

Du har tyvärr helt rätt och jag förstår inte att fixet och trixet inte är övertydligt. Men det är det inte. Läser pappersSvD just nu, där (naturligtvis) rubriken “Moderaterna starkt framåt i ny SvD/Sifo”, täcker hela framsidan. Hoppas inte M betalar dyra PR-byråer när de har SvD och DN – helt onödigt.

Kanske kan Du kräva pengarna tillbaka från Moderaterna? Skicka en begäran om ersättning för tid som kunde lagts på annat (alternativkostnaden) + ersättning för ev. studielån.

Och Moderaterna är ju en toppkandidat till Nobelpriset i medicin – att lösa sjukdomsfrågan så effektivt! Att ta emot priset ensamma eller dela med övrig Allians, det är förstås frågan.

Reply
vmm

Förstår faktiskt inte varför man ska ha ett e-postprogram. Det finns ju så många webbmailtjänster som jag tycker fungerar alldeles utmärkt. Gmail, Hotmail, Yahoo för att bara nämna några. Dom är så säkra som man kan kräva när det gäller mail och kan göra allt som dom flesta brukar göra med sin mail.

Så mitt tips är att skippa Outlook och allt vad dom heter och köra med någon webbmailtjänst istället.

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej VMM
Fniss, suckade precis över att “ska jag nu behöva använda g-mailen istället”………

Du har ju helt rätt, men en adress som funnits med från scratch, tar så lååång tid att korrigera hos allt och alla. Men va´farao, kan man arbeta för Fi in i alla parlamenent, är väl mailbyte en petitess:)

Tack för feed back!

Reply
Callisto

Marita, visst är det beklagligt när drömsamhällets uppbyggnad liknar principerna för lilla paradisön i filmen The Beach. De sjuka bärs ut i skogen så de får dö utan att störa de övrigas idyll i filmen. I Sverige friskförklarar man dem utan att ens försöka hjälpa. Man jagar iväg individer som inte haft en fast hållpunkt på flera år till AF och påstår att de kan jobba. Drömmen om ett samhälle där alla får utvecklas och växa utifrån egna ambitioner och förutsättningar lever kvar hos mig. Men det får inte ske till priset av att några skjutsas till en socioekonomisk ättestupa. Det skulle inte bli så, men sen glömde man visst bort det. Människor? Som mår dåligt? Som vehöver hjälp? Vet vi inget om… Det är lätt att lova runt om att hjälpa de som behöver det, om man definierar om begreppen så att ingen behöver hjälp. Billigt och bra. Men inget jag känner att jag kan skriva under på.

Reply
Lisa

Något M inte nämner i sin fina lösning av sjuktalen är att antalet personer med aktivitetsersättning (finare omskrivning för tidsbegränsad sjukpension) faktiskt ökar. När någon beviljas sjukpension försvinner de bort från sjukskrivningstalen. Och det är förhållandevis många unga som blir förtidspensionerade, något som endast en mycket liten del kommer tillbaka från. Jag diskuterade just den här frågan med en journalistkompis härom dagen eftersom jag är en av dem som kom tillbaka. Med reglerna om utförsäkring lär väl detta öka ytterligare, och den där tidsbegränsningen är i många fall lite av ett skämt, eftersom det sällan sätts in några tillräckliga rehabiliteringsinsatser för den som redan blivit sjukpensionerad (jag fick inga) och FK inte ens har tillräckligt med resurser att ta ordentligt hand om sjukskrivningsärendena. Alltså blir det en fälla. Men det ser ju bra ut i statistiken, och det är väl det enda som betyder något? Vi gömmer dem som inte klarar av att komma tillbaka, ger dem aktivitetsersättning, A-kassa eller socialbidrag och vips har svenskarna blivit friskare. Visst är det fint!

Mer tid för engagemang är skönt och jag är öppen för förslag 😉

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.