Grattis alla Miljöpartister!

Äntligen ett friskhetstecken från Miljöpartiet! Äntligen en språkrörskandidat som välkomnar en arbetstidsförkortning och som vägrar RUT. Annika Lillimets :

Sänkt normalarbetstid ger alla, inklusive medelklassmän, mer tid till hushållsarbete. En lägre heltidsnorm bör kombineras med en fördelningspolitik som syftar till att utjämna ekonomiska skillnader, istället för att som nu öka dem. Då kan också lågavlönade jobba mindre och försörja sig på sin lön. Även de som inte har råd med hemhjälp, ja rentav de som utför de ”hushållsnära tjänsterna”, behöver tid för sitt eget hushållsarbete. Och vila. Så kanske fler lågavlönade kvinnor med tunga och slitsamma jobb, slipper förstöra sin hälsa. SvD

Grattis alla Miljöpartister: Vote Annika!

/Marita

2 Comments

FumikoFem

Ja. Min tanke för ett tag sedan var att MP verkar svänga allt mer åt höger och jag undrade vad härnäst dom skulle ändra i sina frågor för att fortsätta på den vägen.

Reply
Fi i Västra Götaland

Hej Fumikofem
Precis så kände jag också: vad kommer sedan? Bara väntade på att kärnkraften kunde vara ett “hållbart energialternativ” ..brrr….Vi får se hur medlemmarna väljer.
/Marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.